Kotimaan messuihin ei muutoksia

6.3.2020 11:16Uutiset » Tapahtumat
Helsingin Messukeskus on valmiina vastaanottamaan messukävijöitä ensi viikon Sign, Print & Pack -messuille.

Ensi viikon Sign, Print & Pack -messut sekä samaan aikaan järjestettävät Pactec-, Foodtec-, PlastExpo- ja Gastro-messut järjestetään 11.–12.3. suunnitellusti. Sosiaali- ja terveysministeriön arvion mukaan yleisötilaisuuksien rajoittamiseen ei ole tällä hetkellä tarvetta. Messukeskus tekee tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja seuraa tarkasti koronavirustilannetta noudattaen THL:n ja muiden viranomaisten ohjeita.

– Asiakkaidemme ja henkilökunnan turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Seuraamme koronavirustilannetta erittäin tarkasti. Teemme tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti, joten pystymme reagoimaan muuttuviin tilanteisiin nopeastikin, sanoo Messukeskuksen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen.

Messukeskuksella on hyvät yhteydet myös muihin eurooppalaisiin messujärjestäjiin ja tilannetta seurataan tarkasti myös tämän verkoston avulla.

Suomalaisviranomaisten tämänhetkinen näkemys on, että tilanne Suomessa on vakaa ja koronavirustartunnan riski pieni. Sosiaali- ja terveysministeriön arvion (4.3.) mukaan yleisötilaisuuksien rajoittamiseen ei ole tarvetta. Messuohjelman muutoksiin ei siten tämänhetkisen tilanteen perusteella ole syytä. Tilannetta seurataan jatkuvasti.

Messukeskus on rakennettu suurten yleisötapahtumien järjestämispaikaksi, joten hygienia on otettu tiloissa huomioon hyvin, esimerkiksi varustamalla wc-tilat kosketusvapailla hanoilla ja desinfioivilla käsihuuhteilla. Myös kaikki Messukeskuksessa toimivat ravintolakumppanit sekä siivouskumppani panostavat korkeatasoiseen hygieniaan ja noudattavat viranomaisten laatu- ja hygieniamääräyksiä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ajankohtaistiedotteet koronavirustilanteesta:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Helsingin kaupungin ohjesivusto:
https://www.hel.fi/uutiset/fi/sosiaali-ja-terveysvirasto/ajankohtaista-tietoa-uudesta-koronaviruksesta

Helsingin kaupungin koronavirusneuvonta puhelimitse: 09 310 10024 (arkisin kello 7–20)

Messualan kansainvälisen kattojärjestön UFIn ohjeistus tapahtumiin osallistuville yrityksille ja tapahtumajärjestäjille:
https://www.ufi.org/industry-resources/coronavirus/

Share: