Kirjamessut verkossa keskustelee ja myy kirjoja

21.10.2020 07:40Uutiset » Tapahtumat
Kirjamessujen Esplanadi-lavan ohjelma on kuvattu etukäteen ilman yleisöä. Kuva: Messukeskus.

Helsingin Kirjamessut verkossa -tapahtuma järjestetään torstaista sunnuntaihin 22. – 25.10.2020 kokonaan verkkotapahtumana. Ohjelmassa on 200 kirjallisuuskeskustelua ja esiintyjiä on yli 400. Kirjamessut kokoaan myös lähes 100 yrityksen kirjatarjoukset ja sisällön verkkoon.

Tänä vuonna esiintyjinä on suomalaisten kirjailijoiden lisäksi kansainvälisiä tähtiä, joiden haastattelut tehdään etähaastatteluina. Mukana muun muassa Elizabeth Strout, Ken Follett, Camilla Läckberg, Camilla Grebe, Jo Nesbø, Lars Kepler ja Heather Morris.

Jo Nesbø on dekkarikirjallisuuden tähti. Hänen kirjojensa yhteenlaskettu myynti Suomessa on nyt yli miljoona kappaletta. Ensimmäinen suomennettu Nesbøn teos oli Harry Hole-sarjan aloittanut Lepakkomies, joka julkaistiin vuonna 2001.

Kirjamessujen yhteiskunnallisissa keskusteluissa aiheina on muun muassa ilmastonmuutos, ruuan tulevaisuus, ihmissuhteiden moninaisuus, isot yhteiskunnalliset murrokset kuten metoo ja Black lives matter. Myös kirja-alalle ajankohtainen äänikirjabuumi on esillä. Senaatintori- ja Töölö-lavojen ohjelmat lähetetään suorana Messukeskuksesta, Esplanadi-lavan ohjelma on kuvattu etukäteen. Paikan päällä ei ole yleisöä.

Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa.

Share: