Kirjamessut palaa Messukeskukseen ja näkyy verkossa

21.6.2021 10:10Uutiset » Tapahtumat
Kirjan ystävät pääsevät taas kahden vuoden tauon jälkeen tutustumaan kirjallisuuteen, tapaamaan toisiaan ja ostamaan kirjoja Messukeskukseen. Kuva: Messukeskus.

Helsingin Kirjamessut toteutuu kahden vuoden tauon jälkeen jälleen livenä Messukeskuksessa lokakuussa 2021. Tänä vuonna kahden lavan ohjelma striimataan verkkoon ja poikkeuksellisen paljon kansainvälisiä kirjailijavierailuja mahdollistuu verkon välityksellä.

Helsingin Kirjamessut on tiedotteen mukaan syksyn suurin kulttuuritapahtuma ja tärkeä kohtaamispaikka kirjan ystäville sekä kirjailijoille. Kirjamessut on merkittävä kulttuurifoorumi jossa kirjailijat, poliitikot, taiteilijat ja asiantuntijat keskustelevat alan ilmiöistä. Kirjan ystävät pääsevät taas kahden vuoden tauon jälkeen tutustumaan kirjallisuuteen, tapaamaan toisiaan ja ostamaan kirjoja Messukeskukseen. Viime vuonna Helsingin Kirjamessut 2020 järjestettiin verkkotapahtumana.

– Verkkotapahtumasta opimme, että Helsingin Kirjamessut kiinnostavat kaikkialla Suomessa, ja verkko-ohjelma mahdollistaa osallistumisen sijainnista riippumatta, kertoo ohjelmajohtaja Ronja Salmi Messukeskuksesta.

Helsingin Kirjamessut 2021 järjestetään 28.–31.10.2021 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Ohjelmakumppaneita ovat Helsingin Sanomat, Kallion ilmaisutaidon lukio KirjaKallion kautta, Nuoren Voiman Liitto, Suomen Kirjailijaliitto, Svenska Litteratur Sällskapet, Tieteellisten seurain valtuuskunta kumppaneineen ja Suomen Kirjailijaliitto.

– Messukeskuksessa varaudumme myös järjestämään hieman erilaiset kirjamessut. Tilaa on käytössä enemmän ja Messukeskuksen suuret tilat ja hyvä ilmanvaihto mahdollistavat tapahtuman järjestämisen turvallisesti, kertoo liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Messukeskuksesta.

Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut ja samaan aikaan Messukeskuksessa Viini & Ruoka -messut.

Kirjamessut myös Turussa ja Tampereella

Kirjamessut järjestetään taas Turussakin yhdessä Turun Ruoka- & Viinimessut kanssa. Turun Kirjamessut järjestetään tänä vuonna suunnitellusti 1.-3.10.2021. Messujen teemat tulevat olemaan samat kuin viime syksylle oli kaavailtu. Poikkitaiteellisena pääteemana on musiikki & auditiivinen kulttuuri ja ajankohtaisteemoina tiedon murros sekä hyvinvoinnin taito.

Tampereen Kirjamessut – Kirjafestarit 2021 järjestetään tänä vuonna 4.-5. joulukuuta Tampere-talossa. Festareille tulee yli 250 ohjelmanumeroa ja puheenvuoroa seitsemällä eri lavalla, vuoden 2021 kärkikirjailijoita kaikista genreistä sekä viime vuodelta siirtyneitä tärkeitä teemoja ja kirjallisuuden tähtihetkiä.

Share: