Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kirjamessujen kävijämäärä nousi uuteen huippuun

7.11.2023 09:36Uutiset » Tapahtumat
Kirjamessuilla pääsee tutustumaan laajasti kirjallisuuteen. Kuva: Messukeskus/Emmi Kähkönen.

Helsingin Kirjamessuilla ja Viini & Ruoka -messuilla vieraili lokakuun lopussa neljän päivän aikana yli 88 000 kävijää. Kävijämäärä kasvoi 14 % viime vuodesta. Kustantajat kertoivat messujen tiedotteen mukaan hyvistä myyntiluvuista ja hienosta tunnelmasta. Kirjamessut on nyt Pohjoismaiden suurin kirjallisuustapahtuma.

Helsingin Kirjamessujen järjestäjä Helsingin Messukeskus on tyytyväinen kohtaamismedian voimaan.

– Ihmiset haluavat nyt tulla tapahtumiin. Kirjamessut tarjoaa kävijöille elämyksiä, kohtaamisia ja kirjalöytöjä. Tänä vuonna Helsingin Kirjamessujen kävijämäärä kohosi Pohjoismaiden kirjallisuustapahtumien ykköseksi Göteborgin kirjamessujen ohitse, kertoo tapahtumasta vastaava liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Helsingin Messukeskuksesta.

Helsingin Kirjamessuilla ja Viini & Ruoka -messuilla vieraili neljän päivän aikana 88 071 kävijää ja lisäksi ohjelmia katsottiin verkkolipuilla tapahtuman aikana yli 12 300 kertaa. Kävijämäärä kasvoi 14 % viime vuodesta.

Werner Söderströmin toimitusjohtaja Timo Julkunen kertoo, että joka päivä on rikottu viime vuoden korkeat myyntiluvut selkeästi yli 20 prosentilla.

– Helsingin Kirjamessut on ollut kaupallisesti erittäin hyvä tapahtuma. Kirjamessut on myös tärkeä tapahtuma kirjailijoille, sillä missään muussa tapahtumassa he eivät kohtaa näin paljon lukijoita ja pääse keskustelemaan heidän kanssaan kirjoistaan.

– Kirjamessut osoittivat jälleen kirjojen ja kirjallisuuden voiman. Oli suuri ilo todistaa kirjailijoiden ja lukijoiden lukuisia kohtaamisia. Myynti kasvoi selvästi edelliseen vuoteen verrattuna, kertoo myös Otavan toimitusjohtaja Eva Reenpää.

Array
Share: