Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Kirjamessujen järjestäminen varmistui

17.9.2021 09:07Uutiset » Tapahtumat
Helsingin Kirjamessuilla on mukana yli 250 yritystä. Messut ovat olleet merkittävä kulttuuritapahtuma ja kaupallinen menestys. Kuva: Messukeskus.

Kirja-ala ja sen alihankkijat voivat huokaista helpotuksesta, kun Helsingin ja Turun Kirjamessut päästään järjestämään lokakuussa. Helsingin Kirjamessuilla on mukana yli 250 yritystä. Messut ovat olleet merkittävä kulttuuritapahtuma ja kaupallinen menestys.

Viime vuonna Kirjamessut järjestettiin verkkotapahtumana. Nyt Messukeskus on panostanut sekä kävijöiden, esiintyjien että näytteilleasettajien turvallisuuteen parhaalla mahdollisella tavalla. Messuilla on myös valmius koronapassin käyttöönottoon.

Messuille voi odottaa suurta kävijämäärää. Kirjamessujen klubilaisille lähetettyyn kyselyyn vastasi 3 255 henkilöä, joista 72 % kertoi osallistuvansa kirjamessuille. Vastanneista 26 % kertoi vielä harkitsevansa lähtöä ja ainoastaan 2 % ilmoitti, ettei tule.

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut 28.–31.10.2021 Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toimeksiannosta. Kirjamessujen yhteydessä on Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Kirjamessuilla on myös Levymessut. Samanaikaisesti kirjamessujen kanssa järjestetään Viini& Ruoka -tapahtuma.

Turun Kirjamessut järjestetään 1.–3.10.2021. Kirjamessujen poikkitaiteellisena pääteemana on tänä vuonna musiikki ja auditiivinen kulttuuri. Messuilla on laaja ohjelmakokonaisuus, joka pitää sisällään lähes 300 yksittäistä ohjelmanumeroa sekä lähes 600 yksittäistä esiintyjää.

Share: