Kirjamessuilla paljon uusia kävijöitä

1.11.2016 07:48Uutiset » Tapahtumat
Helsingin kirjamessut 2016.
Helsingin kirjamessut 2016.

Helsingin Kirjamessuilla kävi tänä vuonna entistä enemmän ensikertalaisia.  Kirjamessulla ja samanaikaisessa Viini ja Ruoka -tapahtumassa vieraili neljän päivän aikana 80 100 kävijää. Tämä on hiukan viime messuja enemmän.

Katar TNS:n kävijätutkimukseen vastanneista hiukan yli puolet oli vieraillut viime vuonna kirjamessuilla ja reilu neljännes oli käynyt joskus kirjamessuilla. Ensimmäistä kertaa kirjamessuilla käyneiden määrä oli kasvanut 5 prosenttiyksikköä 19 %:iin.

Kirjamessuilla kävi nyt entistä nuorempia, sillä kävijöiden keski-ikä oli laskenut lähes kahdella vuodella. Keski-ikä on laskenut tasaisesti muutamien viime vuosien aikana ja on nyt 40 vuotta. Messuilla panostettiin paljon erityisesti nuorten ohjelmiin.

Sähköinen kirja kiinnostaa entistä enemmän
Kirjamessuilta kävijät ostivat keskimäärin viisi kirjaa. He olivat erittäin tyytyväisiä tarjontaan (98 %), ja kävijöistä 95 % kertoi tulevansa myös ensi vuonna kirjamessuille. Vuodessa kirjamessujen kävijät lukevat keskimäärin 17 kirjaa ja ostavat 13 kirjaa.

Sähköinen kirja kiinnostaa entistä enemmän. Kävijätutkimukseen vastanneista 19 %:lla on lukulaite sähköisten kirjojen lukemiseen.  Kävijöistä 25 % oli lukenut sähköistä kirjaa, mutta ei omista lukulaitetta. Tämä luku oli kasvanut viime vuodesta 11 prosenttiyksikköä.

Messukeskus järjesti Helsingin Kirjamessut 16. kertaa Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toimeksiannosta. Kirjamessut on Suomen suurin kirja-alan tapahtuma ja valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi.

Share: