KBA:n arkkikonearsenaali Ipexissa

18.5.2010 16:59Uutiset » Tapahtumat

Maailman vanhin painokonevalmistaja, vuodesta 1817 asti toiminut Koenig & Bauer (KBA) keskittyy Ipexissa esittelemään pienten ja keskisuurten arkkioffsetpainojen ratkaisuja formaateissa B1-B3. Yritys ei tuo tilan puutteen vuoksi messuille sanomalehti- tai isomman formaatin painokoneita. Toki messuilla saa tietoa kaikista yrityksen ratkaisuista.

Yksi tärkeä KBA:n tuote messuilla tulee olemaan KBA Complete, jota se esittelee yhdessä yhteistyökumppanien, Hiflex ja Logica, kanssa. KBA Complete on kokonaisvaltainen ratkaisu painotalojen prosessien hallintaan ja optimointiin (MIS) sisältäen myös web-to-print-työkalut.

Painokoneista esillä ovat B1-formaatin Rapida 106 ja Rapida 105. Edellä mainittu malli voidaan asentaa kääntölaitekoneena, mutta messuilla se esitellään kuudella väriyksiköllä. Rapida 105 puolestaan esitellään viisivärisenä. B2-formaatin koneista messukuntoon valjastetaan upouusi Rapida 75, joka saa ensi-iltansa Birminghamissa. Kaikki koneet pursuavat painokoneautomatiikkaa nopeista levynvaihdoista inline-lakkausyksiköihin.

Yksi mielenkiintoisimmista painokoneista tulee olemaan yhtiön vedetöntä offset-tekniikkaa käyttävä B3-formaatin Genius 52UV. Ympäristöystävällinen pienten sarjojen painamiseen ideaalisesti sopiva Genius 52UV soveltuu jopa 0,8 milliä paksujen muovimateriaalien painamiseen, sillä laitteessa voidaan käyttää UV-kuivatettavia värejä.

Share: