KBA valmiina drupaan

11.3.2008 14:47Uutiset » Tapahtumat

Koenig & Bauer AG, tuttavallisemmin KBA, on varannut drupasta 3400 neliön osaston. Yhtiö esittelee monipuolista painotekniikkaansa, esimerkiksi vedetön offset-tekniikka ja suuren formaatin painokoneet. Myös automaatio ja tuotannon digitalisointi ovat pramilla.

– Lista on lähes loputon. Olisi virhe keskittyä drupassa vain yhteen osa-alueeseen, kuten joillakin on ollut tapana, kertoo KBA:n pääjohtaja Albrecht Bolza-Schünemann.

KBA Euroopan johto kävi tammikuussa myös Suomessa kertomassa tarkemmin vedettömästä sanomalehtitekniikasta. Suomalaisia sanomalehtitaloja varmasti kiinnostaakin KBA Cortina, joka tosiaan toimii ilman vettä. Alun perin Cortina esiteltiin jo kahdeksan vuoden takaisessa drupassa, mutta konservatiisiä lehtitaloja on ollut vaikea vakuuttaa. Onkohan aika nyt kypsempi? KBA:laiset kertoivat, että esimerkiksi Suomessa on paljon vanhaa laitekantaa 70-luvulta ja ympäristöasioiden roolin kasvaessa Cortina on varmasti vakavasti otettava vaihtoehto. Tämän vuoden alussa Eurooppaan oli myyty Cortina-painokonetta 13 kappaletta, yhteensä 55 painoyksikköä.

– Cortinan osalta ei drupassa nähdä mitään mullistavaa uutta. Kone on itsessään vielä niin nuori ja vedettömyydessään vallankumouksellinen. Sitä on kehitetty kuitenkin koko ajan, kertoi KBA:n myyntijohtaja Jochen Schwab tammikuisella Suomen vierailullaan.

Lue pidempi juttu: http://www.drupa.fi
Lisätietoja www.drupa.fi.

Share: