Kaikkien aikojen suurimmat kirjamessut alkavat

24.10.2019 09:00Uutiset » Tapahtumat
Kirjamessuilla on vielä enemmän näytteilleasettajia kuin vilkkailla vuoden 2018 messuilla. Kuva: Messukeskus.

Helsingin Kirjamessut kokoaa kirjailijat, lukijat ja kirjat torstaista sunnuntaihin 24. – 27.10.2019 Messukeskukseen Helsinkiin. Tapahtuma on ennätyssuuri ja mukana on yli 340 yritystä. Kirjamessuilla esitellään kirjallisuutta laajasti keskustelujen ja haastattelujen kautta.

Neljällätoista ohjelmalavalla on yli 1100 esiintyjää ja lähes 900 esitystä. Tapahtuman teemamaa on Ranska.

Helsingin Kirjamessut Suomen suurin kirjallisuustapahtuma ja merkittävä kulttuurifoorumi. Tapahtuman lavoilla esiintyvät kirjailijoiden lisäksi taiteilijat, poliitikot ja vaikuttajat. Kirjamessujen yhteydessä jaetaan 14 kirjallisuuspalkintoa muun muassa Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -palkinto ja Minna Canth -palkinto.

– Lukemisen ja kirjallisuuden merkitys on ollut isosti esillä koko vuoden ja on upeaa nauttia suomalaisen kirjakentän koko loistosta Messukeskuksessa. Ennätyssuuri tapahtuma kertoo luotosta kirjan voimaan ja ennakkolippujen vilkas myynti yleisön kiinnostuksesta tapahtumaan, kertoo Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi.

Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut yhteistyössä Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa. Helsingin Kirjamessujen yhteydessä on myös Antikvaariset Kirjamessut, jotka järjestetään yhteistyössä Suomen Antikvariaattiyhdistyksen kanssa. Messuilla on myös Levymessut ja Postimerkkimessut.

Share: