Ifran ovet aukesivat

4.10.2010 12:42Uutiset » Tapahtumat

Ifra2010

Maailman johtava sanomalehti- ja media-alan tapahtuma Ifra Expo sai lähtölaukauksen tänään Hampurissa, Saksassa. Tapahtuma on päässyt jo kunnioitettavaan keski-ikään, sillä kyseessä on jo kaikkiaan 40. Ifra. Tapahtuma on lyhentynyt yhdellä päivällä ja on nyt kolmipäiväinen päättyen keskiviikkona. Samalla kuitenkin aukioloaikoja on pidennetty niin, että messut sulkeutuvat vasta kuudelta illalla.

Ifra on pitkään ollut tärkeä uusien ideoiden ja tekniikoiden sikiämispaikka sanomalehti- ja mediataloille. Messujen ”kuuma peruna” tulee olemaan kustannustoiminnan uhat ja mahdollisuudet, joita iPad-laitteiden kaltaiset uutuudet pakottavat miettimään. Messuilla tullaan varmasti näkemään paljon uusia ideoita sähköisten medioiden ja painetun viestinnän synergiasta.

Messujen näytteilleasettajien joukossa on tuttuja nimiä: Agfa, Ferag, Manroland, Fujifilm Europe, Goss, Kodak, KBA, Müller Martini, Océ jne. Joukosta löytyy myös suomalaisia, kuten Anygraaf, Fiare, Jaicom, Stora Enso ja UPM. Esimerkiksi Anygraaf esittelee messuilla mediasisällön suunnittelu- ja hallintajärjestelmää, Neo-ohjelmaa. Esillä on myös Anygraafin Profit-tuoteperhe.

Lue lisää messujen ohjelmasta osoitteesta www.ifraexpo.com.

Share: