Hunkeler Innovationdays keskittyy automaatioon

10.1.2019 09:31Uutiset » Tapahtumat
Ricoh esittelee Hunkelerin tapahtumassa nopean mustesuihkupainamisen tekniikkaa. Kuva: Ricoh.

Joka toinen vuosi järjestettävä Hunkeler Innovationdays on vuoden 2019 tärkeimpiä graafisen alan tapahtumia. Helmikuun lopussa Lucernessa Sveitsissä tapahtuman pääteemana on menestyminen automaation avulla.

Tapahtumassa on noin 100 näytteilleasettajaa, ja kävijöitä odotetaan tulevan noin 6 000. Tapahtuma tarjoaa kiinnostavia uutuuksia erityisesti transaktiopainajille, suoramarkkinoijille, kirjojen tuottajille ja kaupallisille painajille.

– Innovationdays-tapahtuman suosio on perustunut erityisesti siihen, että keskitymme nopean digitaalisen painamisen tekniikkaan, sanoo Hunkelerin markkinointijohtaja Philipp Fritschi.

Viimeistelylaitteita valmistava sveitsiläinen Hunkeler uskoo, että tehokkailla tuotantolinjoilla on minimoitava tai poistettava manuaalinen välityö, jotta kustannuksia voidaan säästää ja tuottavuutta parantaa. Tämä valkoinen paperi sisään, valmis tuote ulos -periaate edellyttää automaation käyttöä. Tapahtumassa onkin esillä täydellisiä tuotantolinjoja, joissa käytetään Hunkelerin Generation 8 -tuotantotekniikkaa.

Ricoh on yksi näytteilleasettajista ja esittelee tapahtumassa ensimmäistä kertaa maailmassa jatkuvasyötteistä Ricoh Pro VC70000 -mustesuihkupainokonetta, jonka nopeus vastaa 12 000 kaksipuolista B2-arkkia tunnissa. Laitteessa on uusi patentoitu kuivaustekniikka.

– Inkjet-tekniikkaa on nyt todella mielenkiintoista. Se on nopeaa ja laatu on hyvää. Sitä voidaan kyttää kaupallisessa painamisessa ja se on hyvin joustavaa verrattuna offset-tekniikkaa. Tekniikalla voidaan esimerkiksi tuottaa esitteitä aamulla, kirjoja iltapäivällä ja suoraa yöllä, Fritschi sanoo.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Se järjestetään 25.–28.2. Lucernessa.

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Share: