Horizon esitteli tulevaisuuden älykästä tuotantoa

4.12.2019 09:01Uutiset » Tapahtumat
Think Smart Factory -tapahtumassa esiteltiin 10 täysin automaattista tuotantoratkaisua. Kuva: Horizon.

Horizon esitteli Japanissa marraskuussa tulevaisuuden älykästä painotuotantoa. Think Smart Factory -tapahtumassa demottiin automaattisia työnkulkuja tilauksen saamisesta toimitukseen saakka.

Ensimmäistä kertaa järjestettyyn tapahtumaan osallistui yli 3 000 painopalvelujen tuottajaa, joista 500 oli kansainvälisiä vieraita. Tapahtuman alkuunpanijoina toimivat johtavat japanilaiset järjestelmien toimittajat, jotka halusivat esitellä älytehdas-konseptia. Toimittajilla ei ollut omia näyttelyosastoja. Sen sijaan esiteltiin yhteisiä tuotantolinjoja, jotka oli yhdistetty digitaalisella työnkululla.

Linjoilla toimi myös automaattisia kuljetusjärjestelmiä ja lastausrobotteja.

– Horizonin tuotteet ovat jo pitkälle automatisoituja. Mutta se ei riitä. Tehokas, integroitu työnkulku tilauksesta toimitukseen on yhä tärkeämpää, ja sitä ei yksikään yritys pysty suunnittelemaan yksin. Älykkäiden prosessien kehittämisessä tarvitaan painoalan toimittajien yhteistyötä, sanoo Horizon GmbH:n toimitusjohtaja Yoshihiro Oe.

Tapahtuman ytimessä oli 10 täysin automaattista ratkaisua kirjojen ja esitteiden tuotantoon yhdestä kappaleesta lähtien. Horizon esitteli inline-viimeistelyä SmartSlitter-järjestelmällä ja kirjojen tuotantoa automaattisella SmartStacker-järjestelmällä.

Horizon esitteli myös pilvipalveluna toimivaa iCE-Link-ohjelmistoa, joka mahdollistaa miehityksen ja konekapasiteetin optimoinnin. Ohjelmisto lanseerataan virallisesti drupa 2020 -messuilla. Tapahtumassa esiteltiin jo iCE-Trimmer HT-300, joka on ensimmäinen uuden iCE-sarjan laite.

Share: