Helsingin Kirjamessut laajenevat yhä

27.10.2016 08:00Uutiset » Tapahtumat
Helsingin Kirjamessut 2015. Kuva: Messukeskus.
Helsingin Kirjamessut 2015. Kuva: Messukeskus.

Helsingin Kirjamessut jatkaa kasvuaan tänäkin vuonna. Näyttelytila on entistä suurempi ja messuille osallistuu 314 yritystä – kustantajia, kirjakauppoja, antikvariaatteja ja muita kirjallisuuteen liittyviä yrityksiä.

Pinta-alaltaan tapahtuma on muutama sata neliötä viimevuotista suurempi. Tänä vuonna antikvariaattialue on kasvanut hiukan, ja pieniä omakustanteisia kirjoja esitteleviä yrityksiä on omalla alueellaan entistä enemmän.

Tapahtuman teemoina ovat tänä vuonna Pohjoismaiden kirjallisuus ja kulttuuri, Aikamme siirtolaiset ja Sivistys. Pohjoismaisen ohjelmakokonaisuuden pääteemoja ovat sananvapaus, monikulttuurisuus ja pienet kielet.

Kirjamessut on valtava kulttuuritapahtuma. Messujen neljällätoista ohjelmapisteellä on 800 keskustelua, kirjaesittelyä, haastattelua ja seminaaria. Kirjailijoita, taiteilijoita, politiikkoja ja vaikuttajia on esiintymässä yli 1 000. Lisäksi kirjailijat esiintyvät ja signeeraavat kirjojaan osastoilla.

Messukeskus järjestää 27.-30.10. Kirjamessut 16. kertaa Kirjakauppaliiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen toimeksiannosta. Vuonna 2015 tapahtumassa vieraili 79 961 kävijää.

Share: