Heidelbergin valtakunta

20.5.2010 12:54Uutiset » Tapahtumat

Heidelbergin teemoina messuilla ovat tehokas tuotanto ja ekologinen painaminen. ”HEI Performance – HEI Value” teemalla halutaan korostaa painojen kilpailukyvyn merkitystä.

Painokoneiden ja jälkikäsittelylaitteiden ohella huomion keskipisteenä ovat integroitu tuotanto, tarvikkeet ja materiaalit, kattavat huoltopalvelut sekä konsultointipalvelut. Heidelberg esittelee myös mahdollisuuksia uuden liiketoiminnan kehittämiseen esimerkiksi web-to-print-ratkaisuilla, pienpainoksilla ja pakkaustuotannolla. Tällä laajalla tuote- ja palveluvalikoimalla Heidelberg tuo asiakkailleen arkkipainotuotannon laajimman tarjonnan. Messuosaston keskellä asiakkailla on tilaisuus saada tietoa yrityksen laajasta palvelutarjonnasta Heidelbergin palvelutiimin asiantuntijoilta.

– Nykyisessä markkinatilanteessa painotalot keskittyvät kahteen avainkysymykseen – miten saan tuotannostani tehokkaampaa ja laadukkaampaa ja miten voin varmistaa ympäristöystävällisen painotuotannon, sanoo Heidelbergin pääjohtaja Bernhard Schreier.

Seuraavassa listattuna avaintuotteet osa-alueittain.
1. Prinect-ohjelmistoperheen osalta Heidelberg esittelee värien mittaamiseen ja hallintaan valikoiman uudistuksia, jotka lyhentävät kuntoonlaittoaikaa ja parantavat painolaadun tasaisuutta. Esillä on muun muassa Prinect print shop -työnkulku ja integraatio. Prinect Pressroom Managerin uusi versio puolestaan tekee käyttäjille helpommaksi liittää painosali tehokkaasti kokonaisjärjestelmiin ja/tai kolmannen osapuolen hallinnollisiin järjestelmiin (MIS). Jatkossa Prinect tulee myös tarjoamaan entistä laajemmat tuottavuusraportit ja dokumentit tuotannon hiilijalanjäljestä.

2. CTP-tulostimien osalta Heidelberg laajentaa Suprasetter A52/A75 -termotulostimien tuoteperhettä. Entistä energiatehokkaammilla Suprasetterin käyttäjillä on nyt käytössään myös Dual Top Loader, joka tekee mahdolliseksi kahden eri levyformaatin täysin automaattisen lataamisen.

3. Painokonepuolelle yritys tuo uuden tulokkaan B1-formaatin sarjaan nimeltä Speedmaster CX 102. Kyseessä on päivitetty versio vanhasta CD 102 -koneesta. Uutuus on saanut paljon ominaisuuksia XL-sarjasta ja tekee nyt 16500 arkkia tunnissa. Speedmaster SM 52 Anicolor -koneesta Heidelberg esittelee UV-version. Näin painot pääsevät nyt hyödyntämään Anicolorin vähäistä makulatuuria myös UV-painamisessa. CleanStar-ilmanpoistojärjestelmä on puolestaan ensimmäistä kertaa lakkayksiköllä varustetun 5-värisen Speedmaster XL 75 -koneen yhteydessä. CleanStar vähentää pulveripölyn määrää painosalin ilmassa jopa 80 prosenttia. Uutuus on myös automaattinen nonstop-luovutus Speedmaster XL 105:een. Pinkan hallinta on automatisoitu ja se voidaan nyt siirtää suoraan jälkikäsittelyyn.

4. Folioinnin alueella Heidelberg esittelee painokoneeseen asennettavan FoilStar-kylmäfoliointiyksikön, jossa on materiaalia säästävä index-toiminnallisuus. Kuuden miljoonan arkin vuosituotannolla tämä uusi toiminnallisuus säästää folion käyttöä määrän, joka vastaa 200 tonnia hiilidioksidia.

5. Jälkikäsittelyn alueella Heidelberg esittelee ratkaisuja, jotka nostavat automaatiota merkittävästi. Esimerkiksi Stitchmaster ST 450 -sarjanitomakone on varustettu uudelleen suunnitelluilla alistusasemilla ja uudella Streamfeeder-syöttölaitteella pitkäpunttisyöttöä varten. Heidelberg esittelee myös uuden Stahlfolder KH 66 -yhdistelmätaittokoneen varustettuna automaattisella ristitaittoyksiköllä. Uutuus on myös Eurobind Pro -liimasidontakone, joka perustuu Eurobind 4000 -koneeseen. Uudessa mallissa yhdistyvät edeltäjän nopea kuntoonlaitto ja 6000 kappaleen tuotantonopeus tunnissa.

Share: