Tapahtumakalenteri

  1. Düsseldorf

    Drupa 2024

Habitaressa sisustamisen materiaaleja ja trendejä

5.9.2022 08:31Uutiset » Tapahtumat
Habitaren Signals-trendinäyttely sukeltaa tiedotteen mukaan jälleen asumisen ja sisustamisen uusiin tuuliin. Kuva: Messukeskus/Maija Astikainen.

Keskiviikkona avautuvassa Habitare-näyttelyssä on laajasti esillä rakentamisen ja sisustamisen materiaaleja. Habitarematerials järjestetään Habitaressa nyt toista kertaa. Messuilla on myös jälleen Signals-trendinäyttely, joka sukeltaa asumisen ja sisustamisen uusiin tuuliin.

Habitarematerials on messujen ajaksi koottu materiaalikirjasto, jossa kävijät pääsevät tutustumaan kodin pintamateriaaleihin ja kokeilemaan eri materiaalien yhdistelemistä toisiinsa. Habitarematerials järjestetään Habitaressa nyt toista kertaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2019 materiaalikirjasto sai valtavasti suosiota messuvierailta.

Habitarematerialsin ovat luoneet NEMO arkkitehdit Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine. Tavoitteena on ollut tuoda jokaisen ulottuville laaja materiaalikirjasto, jota suunnittelijat käyttävät työssään. Habitarematerials on kuin materiaalien irtokarkkikauppa, jossa eri materiaalitoimittajien mallipaloja on esillä hauskasti ja houkuttelevasti.  Messuvieraat saavat koota materiaaleista omia kollaaseja, kuvata niitä ja inspiroitua.

Signals-näyttely avaa trendejä

Habitaren Signals-näyttely avaa sisustamisen ja asumisen trendejä peilaten niitä yhteiskunnallisiin ilmiöihin. Juuri nyt kotiin haetaan oivalluksia muotoilusta, epätäydellisyyttä, rikkaita pintoja ja folklore-tyyliä, kertoo Signals-konseptin alkuperäisen idean kehittänyt Susanna Björklund.

Signals-trendinäyttely sukeltaa tiedotteen mukaan jälleen asumisen ja sisustamisen uusiin tuuliin sekä niihin vaikuttaviin yhteiskunnallisiin ilmiöihin ja megatrendeihin. Jo vuodesta 2015 järjestetty, trendianalyytikko ja muotoilija Susanna Björklundin ja sisustusarkkitehti (SIO) Sisse Collanderin Habitarea varten kokoama Signals-näyttely on näyttävä ja monitasoinen kokonaisuus. Kuraattorikaksikon lisäksi produktion taustalla toimii tuotantotiimi sekä suuri vapaaehtoisten joukko.

Habitare järjestetään 7.–11.9.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Osittain samaan aikaan Habitaren kanssa järjestetään valo- ja videokuvaukseen sekä äänen tallentamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen keskittyvä Kuva & Ääni -tapahtuma 9.–11.9.2022.

Habitarematerials-osasto oli mukana myös Habitare 2019 -messuilla. Kuva: Messukeskus/Maija Astikainen.
Array
Share: