Fujifilmin helmet Ipexissa

6.5.2010 09:27Uutiset » Tapahtumat

Fujifilm esittelee Ipexissa merkittäviä uutuuksia teemanaan ”Power to succeed”. Suurin mielenkiinto kohdistuu Jet Press 720 -digipainokoneeseen, XMF-työnkulkuun ja uuteen Acuity-sarjan UV-tulostimeen. Esillä on myös yhtiön termo- ja violetti CTP-levytulostustekniikat, esimerkiksi levyistä pääroolin varastaa Brillia HD PRO-T2.

Fujin merkittävin messulanseeraus tulee olemaan Fuji Jet Press 720. Kyseessä on uusi mustesuihkutekniikkaan perustuva B2-formaatin digitaalinen arkkipainokone, joka toimii Fujifilm Dimatixin kehittämällä Samba -mustesuihkuteknologialla. Jet Press 720 on suunniteltu 2000–5000 arkin painoksiin, joka edustaa Fujin mukaan noin 70 prosenttia painotöistä. Esittelykoneen formaatti on B2, mutta Dimatixin “Samba”-teknologialla ei ole kokorajoitusta. Laitteessa voidaan käyttää normaaleja arkkioffsetiin soveltuvia papereita ja sen painolaatu on verrattavissa offsetlaatuun.

Ohjelmistopuolella Fujifilm on liittänyt suosittuun XMF-työnkulkujärjestelmäänsä nyt myös sähköisen kaupankäynnin mahdollistavan web2print-sovelluksen. Kyseessä on EFI Digital Storefront -verkkokaupparatkaisu. Sovelluksen ansiosta painotalot saavat käyttöönsä nettitilausjärjestelmän, joka toimii vuorokauden ympäri. Kehittyneen web2print -sovelluksen lisääminen XMF v3.0 -työnkulkujärjestelmään merkitsee muiden, hiljattain julkistettujen ominaisuuksien ohella sitä, että XMF on nyt yksi monipuolisimmista työnkulun alustoista yhdistäen sekä perinteisen offset- että digitaalisen painotuotannon. Järjestelmän tuottavuus on erittäin korkea aidon PDF-arkkitehtuurin (APPE) ja kattavien ominaisuuksien ansiosta. Niihin kuuluvat esimerkiksi sisäänrakennettu aineistojen etähallinta, 3D-näyttövedoksen katselumahdollisuus ja nyt web2print.

Fujifilm on muutaman viime vuoden aikana laajentanut tarjontaansa myös suurkuvatulostukseen. Uusi toisen sukupolven Acuity Advance HighSpeed UV-suurkuvatulostin esitellään Ipexissa. Tasotulostimen teho on kaksinkertaistunut uudistetun tulostuspään ansiosta. Tulostusnopeus on valokuvalaadulla jopa 40 m2/h ja uudella express-asetuksella jopa 65 m2/h. Rullalta rullalle tulostus sekä valkoinen väri ovat myös saatavana. Fujifilmin osastolla on esillä myös tehokas tasotulostin Inca Onset S20 sekä rullasyöttöinen Uvistar UV-suurkuvatulostin.

Fuji laajentaa laite- ja materiaalitarjontaansa myös fleksopainoille. Messuilla esitellään suorakaiverrustekniikkaan perustuvat fleksotulostimet sekä siihen soveltuva fotopolymeerikalvoinen materiaali. Tällöin päästään täysin digitaaliseen fleksolevyn tuotantoon, koska maskikalvoa ja UV-valotusta ei enää tarvita.

Share: