Fespa oli suurkuvan voimannäyttö

8.6.2018 10:22Uutiset » Tapahtumat
Fespassa oli ennätysmäärä kävijöitä. Kuva: Fespa.

Berliinin Fespa-messut osoittivat suurkuva-alan olevan vahvassa kasvussa. Optimismi näkyi vahvana kiinnostuksena uuteen tekniikkaan. Messuilla oli ennätykselliset yli 20 000 kävijää, joita kiinnosti erityisesti digitaalinen painaminen ja siinä varsinkin tekstiilitulostus. Myös kaupallinen painaminen, viimeistely, design ja teollinen painaminen kiinnostivat kävijöitä.

Messujen järjestäjän mukaan kävijämäärä kasvoi 22 % verrattuna edelliseen nelipäiväiseen tapahtumaan, joka oli vuonna 2016 Amsterdamissa. Nyt Fespa käsitti 10 hallia ja laajan ohjelman. Pakkauspainamisen kasvavaa merkitystä kuvaa digitaalisen aaltopahvipainamisen osasto, joka oli messuilla ensi kertaa.

Alan optimismi tuli esiin Fespan julkaisemassa Print Census -raportissa. Näytteilleasettajat kertoivat kiinnostuksen olleen vahvaa uutta tekniikkaa ja materiaaleja kohtaan. Messuilla lanseerattiin runsaasti tuoteuutuuksia ja tehtiin kauppoja. Seuraavat Fespa Global Print -messut järjestetään 14. – 17.5. Münchenissä.

Print&Media-lehden numerossa 4/2018 on laaja katsaus Fespan kiinnostavimpiin uutuuksiin. Lehden sisältöön voit tutustua täältä.

Share: