Fespa aikoo tuoda värit ja messut takaisin

16.10.2020 07:00Uutiset » Tapahtumat
Fespa-messut järjestettiin viimeksi keväällä 2019. Kuva: Fespa.

Valtava määrä ammattimessuja on tänä vuona peruttu Euroopassa ja myös ensi kevään messuja on osittain siirretty koronapandemian takia. Fyysisiä kohtaamisia on korvattu virtuaalisilla tapahtumilla. Suurkuva-alan järjestö Fespa ei kuitenkaan usko niiden pystyvän korvaamaan ihmisten kanssakäymistä. Fespa on käynnistänyt promootiokampanjan maaliskuun Fespa-messujen vauhdittamiseksi ja aikoo “tuoda värit takaisin”.

Fespan päätapahtuma Global Print Expo järjestetään Amsterdamissa 9.–12.3.2021. Fespa aikoo tarjota turvallisen, fokusoituneen tapahtuman, joka mahdollistaa erikoispainamisen yhteisölle kohtaamiset vuoden kestäneen ennennäkemättömän mullistuksen jälkeen. Tapahtuma viestii varovaista optimismia “Bringing Colour Back” -teemalla.

– Kun messut avautuvat ensi keväänä, monet yritykset ovat olleet epätodellisessa sulkeutuneessa tilassa yli 12 kuukautta, ilman reaalimaailman yhteyksiä ja kokemuksia. Mutta ihmiset haluavat tavata, verkottua, keskustella ja löytää uutta. Painotalojen päättäjillä on selvä halu päästä ulos, nähdä uusia tuotteita ja saada uusia ideoita. He haluavat saada lisää energiaa ja kääntää katseet tulevaisuuteen, sanoo Fespan toimitusjohtaja Neil Felton.

Fespalle Amsterdamin messut ovat erittäin tärkeä tilaisuus, sillä se tulee olemaan ensimmäinen Fespa-tapahtuma sen jälkeen, kun kaikki vuoden 2020 globaalit tapahtumat siirrettiin vuoteen 2021 pandemian leviämisen vuoksi. Felton kertoo Printweek-lehdelle, että messut ovat jo varmistaneet yli 180 näytteilleasettajan osallistumisen ja Felton luottaa siihen, että lopullinen luku on yli 400. Aikaisemmista suurista näytteilleasettajista osallistumisensa ovat vahvistaneet Avery Dennison, Canon, Elitron, Hanglory, Hexis ja SwissQprint.

Fespa on nyt avannut Global Print Expon verkkosivut. Ne sisältävät myös uuden online-esittelytilan, jossa yritykset voivat julkaista tuotetietoa ja teknistä tietoa sekä vastata mahdollisten ostajien kyselyihin.

Webinaari vai face-to-face?

Suomessa Messukeskus aikoo myös lähteä vahvasti liikkeelle ensi keväänä tämän vuoden hiljaiselon jälkeen. Rakennusalan FinnBuild-messut järjestetään 13.4.–15.4.2021. Metsäteollisuuden johtava globaali tapahtuma PulPaper järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 27.-29.4.2021. Tuleva PulPaper järjestetään samaan aikaan ChemBio Finlandin ja Helsinki Chemicals Forumin kanssa.

Monet laitteiden ja palvelujen toimittajat ovat kertoneet jättävänsä messut toistaiseksi väliin. On mielenkiintoista nähdä tottuvatko asiakkaat etätöihin ja loputtomiin webinaareihin niin, että eivät enää kaipaa tapaamisia. Vai ovatko kaikki keväällä niin täynnä virtuaalista viestintää, että tapahtumiin lähdetään innokkaasti, kunhan niiden turvallisuus on taattu?

Reino Lantto

Share: