Drupassa paljastunutta

4.5.2012 15:20Uutiset » Tapahtumat

Landa S7

Düsseldorfin Drupa-messuilla vietetään jo toista messupäivää. Lehdistötilaisuuksia on jokaiselle tunnille ja mielenkiintoisia uutuuksia on paljon. Messuraportti valmistuu vasta messujen jälkeiseen kesäkuun lehteen, mutta pyrimme esittelemään muutamia messu-uutuuksia nettisivuillamme jo messujen aikana – hyvin lyhyesti muutamia poimintoja tehden. Ohessa ensimmäisiä poimintoja.

Landa: Uusi nanografia-teknologia näyttää olevan messujen isoin hitti. Digitaalisesti painettuna 13 000 B1-arkkia tunnissa! Nämä ovat esimerkiki Landa S10 -arkkipainokoneen tuotantolukemat. Landa on julkistanut Drupassa myös yhteistyösopimukset Heidelbergin, Manroland Sheetfedin ja Komorin kanssa. Kuvassa Landa S7, josta näet, että Landan painokonemuotoilussa visuaalisuus on vahvasti läsnä.

Heidelberg: Anicolor-painotekniikka on odotetusti kasvanut Drupassa B2-kokoon. Lisäksi messuilla on esitelty uusi Speedmaster XL106, jonka sanotaan olevan 20–30 prosenttia tehokkaampi kuin XL105. Toki esillä myös uusi SX-sarja ja digitaalisen painamisen ratkaisut Ricoh-koneiden muodossa.

Manroland: Osaston eräänä vetonaulana on Roland 700 HiPrint High Speed -offsetpainokone, johon on yhdistetty sekä kylmäfoliointi että mustesuihkupäät muuttuvan tiedon painamiseen. Osastolla ovat sekä Manroland Sheetfed että Manroland Web Systems.

Ricoh: Osastolla on sekä toonerikoneet C751 ja C901 että Infoprint-mustesuihkukoneet. Lisäksi protyyppinä on esittelyssä suurkuvatulostin Ricoh Pro L4000, joka käyttää lateksivärejä. Suurkuva on Ricohille uusi alue.


Konica Minolta:
Harvoin esiintyvä Konica Minoltan pääjohtaja Mr. Matsuzaki saapui myös Drupaan, yhtiön lehdistötilaisuuteen. Se kertoo siitä, että tuotantotulostus on Konica Minoltalle entistä suuremmassa ja tärkeämmässä roolissa. Messu-uutuutena on esitelty ainakin Bizhub Press C1100, jolla voidaan painaa 100 A4-värisivua minuutissa. Laitteen uskotaan olevan hankintahinnaltaan noin 20 % tyyriimpi kuin hyvin menestynyt C8000-malli.

Xeikon:
Belgialaiset paljastivat protyyppinä uuden Trillium-painokoneteknologian. Se käyttää tooneriteknologiaan pohjautuvaa nestemäistä väriainetta, jonka Xeikon sanoo olevan kombinaatio tooneri- ja mustesuihkuväristä, yhdistäen molempien väriteknologioiden parhaat puolet – toonerin laadun ja mustesuihkun nopeuden. Ratkaisun ytimenä on Xeikon kehittämä väriaine High Viscosity Toner (HVT).

Xerox: Amerikkalainen tulostuspioneeri on kasvattanut Igen-sarjaansa uudella Igen 150 -digitaalipainokoneella. Nopeus on luonnollisesti 150 A4-värisivua minuutissa. Osastolla voit käydä ihmettelemässä millaiselta näyttää 2400 dpi:n tulostusresoluutio, joka laitteesta Xeroxin mukaan löytyy.

MGI:
Ranskalainen MGI on lanseerannut osastollaan uuden JetVarnish 3D -laitteiston, jossa yhdistyvät digitaalinen UV-kohdelakkaus, 3D koriste/koholakkaus ja ylivetolakkaus. Tuotantonopeus on jopa 3000 arkkia tunnissa (520 x 740 mm). Formaatit A3:sta aina 520 x 1050 mm kokoon asti. Materiaalien paksuudet 135 – 500 g/ m².

Katso yrityksen Ricoh estradisivu
Katso yrityksen Konica Minolta estradisivu
Katso yrityksen Xerox estradisivu
Share: