Drupa-messut kolmen vuoden sykliin?

29.10.2012 15:13Uutiset » Tapahtumat

Messe Düsseldorf suunnittelee Drupan järjestämistä jatkossa kolmen vuoden välein. Myös kahden viikon kestoa aiotaan lyhentää muutamalla päivällä. Jos muutokset tulevat voimaan, ne koskevat jo vuotta 2015.

Spekulaatiot Drupan syklistä ja kestosta ovat jo aikaisemminkin velloneet alan sisällä, mutta 11.lokakuuta messujen johtaja Manuel Mataré vahvisti epäilyt kertoessaan samalla, että terveyssyiden vuoksi hän jättää johtajan pestinsä vuoden vaihteessa jatkaen kuitenkin messujen konsulttina vuoteen 2016 saakka. Uutena Drupa-johtajana aloittaa Sabine Geldermann. Hän on aiemmin toiminut esimerkiksi Viscom-messujen johtajana Saksassa.

Mataré kertoo ryhmänsä kanssa tehneet laajan kuukausia kestäneen kyselyn näytteilleasettajille ja vierailijoille tiedustellakseen Drupan kestosta ja järjestämistiheydestä. Palautteen perusteella Mataré aikoo esittää lopullisen valinnan tekevälle komitealle, että Drupa muutettaisiin kolmen vuoden sykliin ja kesto olisi 11 päivää nykyisen 14 päivän sijasta. 22-henkinen komitea kokoontuu päättämään asiasta 2.marraskuuta.

– Aiomme esitellä komitealle kolme asiaa. Tärkein on seuraavan Drupan sisältö ja kuinka se heijastelee alan muutoksia. Toinen asia on messujen kesto. Olemme tulleet siihen tulokseen, että meidän täytyy ”luovuttaa” ja kuunnella asiakkaidemme toiveita Drupan lyhentämisestä. Ei vain 13 päivään, mutta ei alle 10 päiväänkään. Todennäköisesti kompromissina toimisi 11 päivää sisältäen keskellä olevan viikonlopun, Mataré kertoo jatkaen:

– Kolmas asia on koska. Kolmen vuoden syklin puolesta puhuu monta hyvää faktaa, kuten puhui 1970-luvulla, mutta on myös hyviä syitä jatkaa nelivuotisena. Neljän vuoden syklin paras syy on se, että ihmiset eivät pidä muutoksista.

Mataré paljastaa, että myös järjestäjällä on syitä kolmen vuoden sykliin. Messe Düsseldorfilla on kaksi muuta teknologiatapahtumaa, Interpack ja muovialalle suunnattu K, jotka seuraavat kolmen vuoden sykliä. Muuttamalla Drupa samaan sykliin järjestäjä saisi yhden ison tapahtuman peräkkäisille vuosille, ja vältyttäisiin päällekkäisyydeltä.

Share: