Canon rohmusi viisi TIPA-palkintoa

29.4.2009 11:28Uutiset » Tapahtumat

Johtava eurooppalaisten valokuvausalan lehtien yhdistys TIPA (Technical Image Press Association) on palkinnut Canonin kuluttajatuotteita viidessä kategoriassa.

Palkitut tuotteet olivat:
– Canon EOS 5D Mark II: Best D-SLR Expert
– Canon PowerShot G10: Best Expert Compact D-Camera
– Canon TS-E 17 mm F 4L: Best Professional Lens
– Canon PIXMA Pro9500 Mark II: Best Expert Photo Printer
– Canon LEGRIA HF S10: Best Expert HD Camcorder

Tuomaristo arvosti erityisesti EOS 5D Mark II -järjestelmäkameran pienehköä kokoa ja sen kykyä haastaa teräväpiirtovideokuvausominaisuudellaan parhaatkin ammattilaiskamerat. Tuomaristo kiitti erityisesti EOS 5D Mark II:n erinomaista kuvanlaatua ja nopeutta.

Canon PowerShot G10 -kamera sai tunnustusta hyvästä muotoilusta ja toimivasta otekahvasta. Tuomariston mukaan kamera soveltuu erityisen hyvin maisemien, arkkitehtuurin ja sisätilojen kuvaukseen. Kameran kuvanlaatu sai myös tuomaristolta kiitosta.

Canon TS-E 17 mm f/4L -perspektiivinkorjausobjektiivin kuvalaatu teki vaikutuksen tuomaristoon ja he totesivat objektiivin olevan ammattilaisen valinta arkkitehtuuri- tai maisemakuvaukseen.

Canon PIXMA Pro9500 Mark II -tulostimen arviossa korostui jopa A3+-koon tulosteiden kuvanlaatu – joko kiiltävälle tai mattapintaiselle
tulostuspaperille.

Vaativille kuluttajille suunnatussa Canon LEGRIA HF S10 -videokamerassa on flash-muisti ja laaja valikoima ammattikäyttöön sopivia säätimiä ja toimintoja, ja se osoittautui tuomariston suosikiksi. Valintaan vaikutti myös poikkeuksellisen laadukas videokuvan laatu.

TIPA on eurooppalaisten valokuvausalan lehtien muodostama yhteenliittymä. Se on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka ei edusta mitään valmistajaa. Yhteenliittymässä on mukana 29 valokuvausalan lehteä 13 eri maassa. TIPA on myöntänyt palkintoja valokuvausalan tuotteille vuodesta 1991 lähtien.

Share: