Digikoneiden tarjoajia jää pois Drupa-messuilta

6.10.2020 10:38Uutiset » Tapahtumat
Canon oli iso näytteilleasettaja Drupa 2016 -messuilla. Kuva: Canon.

Ensi kevään Drupa-messujen näytteilleasettajien joukko harvenee edelleen. Nyt digipainojätit Canon, Konica Minolta ja Ricoh ovat kertoneet jäävänsä pois messuilta. Drupa ei ole kommentoinut viime aikojen poisjääntejä, mutta ne vahvistavat epäilyä, että fyysiset messut saatetaan korvata virtuaalimessuilla.

Canonin päätös jättää messut väliin on julkistettu Linkdenissä. Mark Lawn, Director of Graphics & Communications Group at Canon Europe sanoo, että päätös tehtiin ottaen huomioon huolenaiheet ja riskit, jotka liittyvät suurten ihmisryhmien matkustamiseen ja kokoontumiseen tänä aikana.

– Drupa on aina ollut tärkeä päämäärä kalenterissamme ja se on tarjonnut tilaisuuden esitellä Canonin tarjonnan koko laajuuden. Näitä tilaisuuksia ei ole usein, Lawn kirjoittaa.

Lawnin mukaan Canonin liiketoimintasuunnitelmat ovat kuitenkin muuttuneet paljon 2020. Projekteja ja prioriteetteja on muutettu, ja uusia viestintätapoja kehitetty.

Canonin lisäksi myös Konica Minolta ja Ricoh ovat kertoneet korvaavansa Drupan virtuaalisilla tapahtumilla. Aikaisemmin suurin näytteilleasettaja HP ja EFI kertoivat jättävänsä Drupan väliin. Myöskään Cerox ei messuille osallistu.

Uusimmat vetäytymiset asettavat Drupan järjestämisen vaakalaudalle. Myös monet muut isot ammattitapahtumat ovat vaarassa peruuntua ensi keväänä. Niitä korvataan virtuaalisilla tapahtumilla, joita on runsaasti lokakuussa.

Reino Lantto

Share: