Automaation avulla hallittua kasvua

28.2.2018 08:28Uutiset » Tapahtumat
Fujifilm Acuity LED 1600 -laitteella tulostetaan messuilla uusia materiaaleja. Kuva: KTA.

Graafisen alan suurimpiin laitteiden ja palveluiden toimittajiin lukeutuva KTA näkee painomarkkinoiden kääntyneen vihdoinkin kasvuun. KTA esittelee Sign, Print & Pack -messuilla laitteita ja ohjelmistoja, joilla tuotantoa voidaan automatisoida ja tehostaa.

– Tutkimustemme mukaan painomarkkina on kääntynyt vihdoinkin kasvuun. Painosmäärät ovat entistä lyhyempiä ja toimitusajat entistä kireämpiä, joka tarkoittaa työmäärän kasvua ja prosessien hallinnan vaikeutumista. Tämä edellyttää panostuksia tuotannon automaatioon ja laitekannan uudistamiseen, sanoo osastopäällikkö Reinhard Lindqvist KTA:lta.

KTA keskittyy näyttelyssä digi- ja offsetpainojen laitteistoihin, uusiin materiaaleihin ja tuotannon automaatioon Fujifilm, Esko, Kongsberg, MGI ja Epson -tuotteilla.

Suurkuvan tuotantoon KTA:lla on laaja valikoima laitteita ja ohjelmistoja. Fujifilmiltä esitellään laaja valikoima taso- ja hybridtulostimia, kuten Inca Onset pakkaustuotantoon, Acuity 15,20 30 ja F sarja tasotulostukseen sekä Acuity LED hybrid/rullatulostimet.

– Fujifilm XMF -työnkulkuohjelmisto pilvivärinhallinnalla on näille laitteille erinomainen valinta. Esittelemme sen toimintaa messuilla, Lindqvist kertoo.

Tulostusmateriaaleista esitellään valmiiksi aktivoitu KTA magnet, mullistava tarrapintainen seinätekstiili Wall Deco Textile ja huippulaatua tarjoava Eco Lite Banner. Näiden tulostusta esitellään tuotantoympäristössä Fujifilm Acuity LED 1600 II ja Epsonin laitteilla.

Epsonin SC 80600 tulostimella voi toistaa 98 % Pantone -sävyistä. KTA myy, asentaa, kouluttaa ja tukee myös Epsonien koko elinkaaren suomenkielellä. Saatavana on myös X-Rite mittalaitteet ja koulutusta materiaaliprofilointiin.

Myös offset-tuotantoon on tarjolla uutta. KTA esittelee Fujifilmin Superia ZP ja ZD prosessittomat offsetpainolevyt, Trelleborgin Vulcan ja Rollin painokumit ja Hostmann Steinberg Qu!ckFast painovärit sekä Acrylack lakat.

Eskon ohjelmistoasiantuntija Ishu Khurana esiintyy osastolla ja messujen infolavalla kertoen mm. Eskon Waste Controllista.

Tehoa pakkausten tuotantoon

KTA esittelee messuilla Eskon laajaa ohjelmistotarjontaa pakkaussuunnittelusta tuotannon automatisointiin ja reaaliaikaiseen hallintaan. Kongsberg tasoleikkureissa on monipuolinen valikoima pöytäkokoja, työkaluja ja tehoja. Eskon ohjelmistoguru Ishu Khurana esiintyy osastolla ja messujen infolavalla kertoen mm. Eskon Waste Controllista materiaalihävikin ja ajanhukan minimoimiseksi.

Cortexin osastolla esitellään pakkauslaitteita ja -materiaaleja. Näyttelyssä esillä ovat mm- Transpak- ja Strapex-vannehtimislaitteet sekä niiden materiaalit, Astroet M1C digitaalinen R2R tarratulostin, ja teippi- ja kalvokäärinnän laitteita sekä materiaaleja.

Lue lisää Sign, Print & Pack -messuista ja rekisteröidy messuille osoitteessa www.sipp.fi

Share: