3D-tulostuksella uutta liiketoimintaa?

14.1.2013 13:25Uutiset » Tapahtumat

3d-seminaari

Print&Media järjestää 3D-tulostamisen ja 3D-efektien asiantuntijaseminaarin 12.2.2013 Helsingissä Pitäjänmäellä. Seminaarin aamupäivässä kuullaan Suomen parhaita 3D-tulostamisen asiantuntijoita, kuten Risto Linturia, Jukka Tuomea sekä VTT:n Ismo Heikkilää. He kertovat mistä 3D-tulostuksessa on kyse ja kuinka valtavat mahdollisuudet sillä on liiketoiminnallisesti. Iltapäivällä näkökulma 3D:hen on erilainen, kun kuulemme miten kolmiulotteisia vaikutelmia luodaan niin oopperan lavasteisiin, messurakenteisiin kuin tavallisiin painotuotteisiinkin.

– Näen, että 3D:ssä on paljon liiketoimintamahdollisuuksia nimen omaan paino- ja tulostusalalla. 3D-tuotannossa on paljon yhtäläisyyksiä repro- ja painotyön kanssa, minkä lisäksi sillä on olemassa olevat markkinat. Painojen tulisi ottaa 3D isona mahdollisuutena, päivän avaava VTT:n erikoistutkija Ismo Heikkilä kertoo.

Aamupäivällä 3D-kappaletulostusta

Aamupäivällä keskitytään kuuntelemaan 3D-kappaletulostuksen mahdollisuuksista. Päivän aloittaa VTT:n Ismo Heikkilä. Hän kertoo, mistä 3D-mallintamisessa ja -tulostuksessa on kyse ja miten ne liittyvät painoalaan. Heikkilän perään kuullaan kokeneen tulevaisuuden ennustajan ja 3D-tulostamiseen perehtyneen Risto Linturin varmasti mielenkiintoinen puheenvuoro 3D-tulostamisen liiketoimintamahdollisuuksista. Linturilta kuulet miten 3D:llä voidaan tehdä liiketoimintaa. Suomen Pikavalmistusyhdistyksen puheenjohtaja ja Aalto-yliopistossa tutkimusjohtajana työskentelevä Jukka Tuomi tulee puhumaan markkinoilla olevista 3D-kappaleiden tulostustekniikoista ja -laitteista. Lisäksi aamupäivällä kuullaan AIPworksin Antti Pellistä, joka valottaa muovin hyödyntämistä 3d-tulostuksessa.

Visuaalinen iltapäivä

Iltapäivän esityksissä kolmiulotteisuus on edelleen keskiössä, mutta näkökulma on hiukan toisenlainen. 3D-kappaletulostuksen sijaan pohditaan kuinka esimerkiksi luodaan visuaalisia kolmiulotteisia efektejä kaksiulotteisen painamisen keinoin? Ja mitä uutta on nähtävissä vahvasti kolmiulotteisuuteen perustuvassa messurakentamisessa ja display-markkinassa? Entä millaisilla tekniikoilla luodaan personoituja kolmiulotteisia efektejä painettuun pintaan?

Yksi iltapäivän puhujista on Suomen Kansallisoopperan lavastamon osastopäällikkö Tapio Säkkinen, joka kertoo miten 3D-efektit luodaan teatteriympäristössä. Iltapäivällä kuullaan myös englantia, kun paikalle saapuu Amos Libermann Scodix-yhtiöstä, joka esittelee uusimmat tuulet digitaalisesti painotuotteeseen painettavista 3D-efekteistä.

Lue lisää seminaarista ja ilmoittaudu mukaan:

pmlehti.fi/3d

Share: