Suurkuvan RIP-ohjelmistot uuteen malliin

24.10.2018 08:03Uutiset » Ohjelmistot
Suurkuvan ohjelmistoissa siirrytään uuteen sopimusmalliin. Kuva: Seri-Deco.

Suurkuvan RIP-valmistajat Onyx ja Caldera siirtyvät perinteisistä ohjelmistopäivityksistä vuositason ylläpitosopimuksiin ja vanhojen ohjelmistoversioiden tekninen tuki loppuu pian. Suurkuvan RIP-ohjelmien luonne ja tarve niiden pitämisestä ajan tasalla on muuttunut voimakkaasti viimeksi kuluneen 5 vuoden aikana.

Seri-Deco patistaa nyt asiakkaitaan tekemään RIP-ohjelmistoille jatkuvan ylläpitosopimuksen ilman alkuinvestointia. Ylläpitosopimuksen avulla ohjelmisto pysyy ajan tasalla ja lisäksi käytössä on valmistajan tekninen tuki.

Tekninen tuki loppuu suurkuvatulostajien ONYX Thrive, ONYX V11, Caldera 9 ja Wasatch SoftRIP 7.4 työnkulkuohjelmistoista sekä kylttivalmistajien SAi Flexi 10 leikkuriohjelmistosta ja niitä vanhemmista versioista.

Eväitä automatisointiin tarjolla

Muutokset ovat olleet tulollaan jo pitkään, kertoo tekninen asiantuntija Juha Tarvainen Seri-Decon blogissa.

Suurkuvan RIP-ohjelmien luonne ja tarve niiden pitämisestä ajan tasalla on Tarvaisen mukaan muuttunut voimakkaasti viimeksi kuluneen 5 vuoden aikana. Vuoden 2009 jälkeen – Calderan vanavedessä – kaikki merkittävät RIP-valmistajat ovat siirtyneet Adoben APPE-moottorin lisensointiin osana RIP-ohjelmaa. Lisäksi tähän vuoteen mennessä esim. ONYX ja Caldera ovat siirtyneet joko kokonaan tai osittain vuotuisiin ylläpitosopimuksiin perinteisten ohjelmistopäivitysten asemesta.

Vastaavia muutoksia on nähty jo muilla toimialoilla sekä kuluttajasektorilla mm. kuvan ja äänen osalta. Kuitenkin jo ennen näitä muutoksia sekä ONYXissa että Calderassa on ollut monia avustimia tai toistuvia rutiineja automatisoivia toimintoja. Ne kuuluvat ohjelmiston hintaan, joten niiden käyttöönotossa ei ole kysymys hankintakustannuksista.

Seri-Deco esitteli syksyn Demopäivien esittelypisteillä tuotantoa helpottavia ratkaisuja, kuten RIP-ohjelmien vakio-ominaisuuksia ja niiden kanssa yhteensopivia ohjelmistoratkaisuja, joiden avulla voidaan automatisoida työnkulkua. Suurkuvan automaatio voi Tarvaisen mukaan olla mitä tahansa alkaen RIP-ohjelman lepotilassa olevien ominaisuuksia käyttöönotosta palvelinpohjaiseen koko tuotannon työnkulun automaatioon.

Katso yrityksen Seri-Deco estradisivu
Share: