Suomalainen eDocker-julkaisuohjelmisto finaaliin Los Angelesissa

11.10.2010 13:37Uutiset » Ohjelmistot

eDocker

PrePress Center Oy:n eDocker-ohjelmisto on valittu finalistiksi Adoben järjestämässä 2010 MAX Awards -kilpailussa. eDocker kilpailee finalistina digitaalisen julkaisemisen sarjassa kilpailussa, jonka voittajat palkitaan Los Angelesin Nokia Theatre’ssa 26. lokakuuta.

eDocker on PrePress Center Oy:n kehittämä, Adoben julkaisuohjelmistoja hyödyntävä digitaalisen julkaisemisen ohjelmistokokonaisuus. Sen avulla voidaan helposti julkaista Adobe InDesign -ohjelmalla suunnitellut julkaisut sähköisinä internetjulkaisuina. Lopputulos on Flash-julkaisu, joka perustuu myös Adoben keskeisiin teknologioihin. Myös AGI-lehden sähköinen versio on tehty eDockerilla.

– Merkittävä syy eDockerin finaaliin pääsylle epäilemättä oli, että eDocker käyttää tehokkaasti hyväksi monia Adoben kehittyneimpiä teknologioita. Lähtökohtana on InDesignillä suunniteltu julkaisu, jonka interaktiiviset ominaisuudet saadaan eDockerin avulla käyttöön webissä. Sähköisen julkaisun tuottajan käyttöliittymä on toteutettu Adobe Air’in avulla ja valmiin julkaisun katselu tapahtuu Flashillä, sanoo PrePress Centerin kehityspäällikkö Petteri Paananen.

Tärkeimmäksi eDockerin ansioksi Paananen kuitenkin arvioi sen helppokäyttöisyyden.

– Adoben julkaisuohjelmistot on tarkoitettu myös sähköiseen julkaisemiseen, mutta Adoben itse tarjoamat työkalut valmiin sähköisen julkaisun aikaan saamiseen ovat rajalliset. eDocker ratkaisee tämän ongelman, sen avulla julkaiseminen käy hetkessä ja juuri niin helposti, kuin sen suunnittelijoiden mielestä pitääkin sujua.

Kunnianosoitus osaamisesta

PrePress Center Oy:n toimitusjohtaja Jari Räikkönen pitää finaalipaikkaa merkittävänä kunnianosoituksena osaamisesta, jota PrePress Centerillä on graafisen ja sähköisen julkaisemisen aloilla sekä Adoben teknologioiden asiantuntijana ja kouluttajana.

– eDockeria on viety tähän mennessä noin 30 maahan ja menestys julkaisualalla arvostetussa MAX Awards -kilpailussa tuo varmasti sen vientiin lisää mahdollisuuksia, Räikkönen arvioi.

Adobe MAX Awards on kilpailu, jossa ohjelmistokehittäjät kisaavat maailmanlaajuisesti parhaasta Adobe-ohjelmistoilla tehdystä toteutuksesta kuudessa eri kilpailukategoriassa. Voittajat valitaan finalistien keskuudesta online-äänestyksellä lokakuussa.

Vuoden 2010 MAX pidetään Los Angelesissa 23. – 27. lokakuuta. Tapahtuma kokoaa yhteen tuhansia julkaisualan suunnittelijoita, kehittäjiä ja johtajia ympäri maailman.

– Teknologiset läpimurrot muuttavat päivittäin tapaamme työskennellä, oppia, viestiä ja ilmaista itseämme, Adoben teknologiajohtaja Kevin Lynch sanoo Adoben lehdistötiedotteessa. Lynchin mukaan MAX on toimialan parhaiden asiantuntijoiden suunnittelijoiden ja kehittäjien kokoontumispaikka, jossa he voivat yhdessä keskustella uusista ideoista ja löytää työkaluja uudenlaisten digitaalisten elämysten tuottamiseen.

PrePress-yhtiöt tuottavat asiantuntijapalveluja, koulutusta ja ratkaisuja viestintäalalle. PrePress Center tarjoaa asiantuntijapalveluja mm. värinhallinnassa, typografiassa ja teknologiavalinnoissa. Se tuottaa itse eDocker -työkaluohjelmistoa ja eJulkaise-palvelua sekä toimii Adoben ohjelmistojen valtuutettuna jälleenmyyjänä. Sisaryhtiö PrePress Studio järjestää mm. Adoben ohjelmistoihin liittyvää koulutusta (Adobe Authorized Training Center). Yritysryhmään kuuluva Qventa Oy ylläpitää Fontit.com -palvelua, joka tarjoaa laajan valikoiman fontteja merkittävimmiltä fonttivalmistajilta, kuten Linotype ja FontFont. Qventan valikoimiin Oracle Gold Partnerina kuuluvat myös Sun-palvelinlaitteistot ja Oracle-ohjelmistotuotteet.

Share: