Soveltosta Suomen suurin graafisten ohjelmistojen kouluttaja

11.8.2011 11:13Uutiset » Ohjelmistot

ICT-koulutusyritys Sovelto vahvistaa julkaisusovellusten osaamistaan ostamalla PrePress Studio Oy:n koko liiketoiminnan. Yrityskaupan myötä Soveltosta tulee maan johtava Adobe-kouluttaja. Sovelton omistukseen siirtyvä PrePress Studio on vuonna 1988 perustettu julkaisu- ja viestintäalan koulutus- ja konsultointiyritys.

Sovelton toimitusjohtaja Sanna Varpukari-Anttilan mukaan taitto- ja julkaisuohjelmistojen käyttö on murroksessa. Sosiaalisen median vaikutus on kasvussa ja julkaisemistekniikat niin verkossa kuin printissä ovat kehittyneet. Sisältöä pitää hyödyntää monikanavaisesti ja tämä vaatii uutta osaamista niin sisällöntuottajilta kuin sovelluskehittäjiltäkin. Markkinointiviestintä on muuttunut keskeiseksi osaksi liiketoiminnan prosesseja. Kaikilla organisaatioilla täytyy nyt olla jonkin verran alan asiantuntemusta, käyttivät ne sitten mainostoimistoja apunaan tai eivät.

─ Markkinointiviestinnän strateginen merkitys organisaatioissa kasvaa ja samaan aikaan tuottavuutta pitää parantaa. Kun ohjelmistot kehittyvät yhä helppokäyttöisemmiksi, on monessa organisaatiossa päätetty tehdä esimerkiksi julkaisut itse ulkoistamisen sijaan. Haluamme Soveltossa vastata kysyntään ja vahvistaa jo olemassa olevaa julkaisusovellusten koulutustarjontaamme, Varpukari-Anttila kertoo.

PrePress Studion toimitusjohtaja Jari Räikkönen sekä osakkaat Kari Harjula ja Erkki Pennanen ovat tyytyväisiä voidessaan tarjota pitkäaikaisille asiakkailleen kaupan myötä laajemman koulutusvalikoiman Adobe-tuotteiden lisäksi. Liiketoimintakaupan myötä Soveltolle siirtyvät PrePress Studion myynnin yhteyshenkilöt ja kouluttajat. Siirtyvälle henkilöstölle kauppa takaa mahdollisuudet kehittää omaa ammattitaitoa.

─ Sovelton osaaminen, laaja-alaisuus ja tapa toimia vakuuttivat meidät. Heidän arvomaailmansa asiantuntevan ja laadukkaan koulutuksen tarjoajana on samanlainen kuin omamme ja kehitysmahdollisuudet henkilöstön kehittämiseen keskittyneenä yrityksenä selvästi paremmat, sanoo toimitusjohtaja Räikkönen.

Jatkossa molemmat yritykset pystyvät keskittymään liiketoiminnassaan ydinosaamiseensa. Myyjien yhtiö PrePress Center keskittyy nyt oman ohjelmistonsa eDockerin kehitykseen ja myyntiin. Se on työkalu, joka hyödyntää Adobe InDesignin interaktiivisia työkaluja. Ohjelmiston avulla voidaan luoda niin verkko- kuin tablettijulkaisuja osana julkaisuprosessia.

Kasvua luvassa

Muutos vahvistaa entisestään Sovelton kasvua ja kannattavuutta. Graafisten sovellusten osaamisalueen tavoitteena on kasvattaa liikevaihto seuraavien vuosien aikana miljoonaan euroon. Vuonna 2010 koko FC Sovelto Oyj:n liikevaihto kasvoi yli 18 prosenttia nousten yli 8,3 miljoonaan euroon. Tilikauden tulos oli yli 622 000 euroa voitollinen. Tänä vuonna kasvu jatkuu.

─ Uskomme, että yhä useammat organisaatiot ovat valmiit investoimaan tavoitteellisesti ja tehokkaasti tehtävään markkinointiviestintään. Markkinoinnin ja viestinnän merkitys ymmärretään nyt Suomessakin äärettömän hyvin, toteaa Varpukari-Anttila.

Share: