Sanoma Data automatisoi osoitteistuksen

4.6.2008 10:09Uutiset » Ohjelmistot

Sanoma-konsernin IT-palveluyhtiö Sanoma Data tilaa oululaiselta Flowmanilta laajennuksen sen yhtiölle aiemmin toimittamaan Virtual Prepress-järjestelmään.

– Flowmanin vuonna 2006 toimittama järjestelmä on osoittautunut tavoitteidemme mukaiseksi. Se on automatisoinut valmiin sivuaineiston kaikki ennen levynvalmistusta tapahtuvat työvaiheet keskitetysti yhdessä järjestelmässä – koko konsernin laajuudessa. Keskittäminen on tärkeä osa IT-strategiaamme ja nyt saamme myös osoiteaineistojen käsittelyn osaksi keskitettyä tuotannonhallintaa, projektipäällikkö Kimmo Lindström Sanoma Datasta kertoo.

– Meillä on konsernissa useita erilaisia postitusjärjestelmiä joiden vaatimukset poikkeavat postitusaineiston eli osoitteiston suhteen toisistaan, kertoo kehityspäällikkö Matti Mikkola Sanomapainosta.

– Olimme mukana työryhmässä joka kehitti suosituksen postitusaineistojen lähettämisestä painoon. Tämä järjestelmälaajennus automatisoi aineiston suositustenmukaisuuden tarkistuksen ja varmistaa myös aineiston kohdistumisen oikeaan tilaukseen, Mikkola jatkaa.

Flowman MailMan -ohjelmiston avulla osoiteaineisto otetaan vastaan, kohdennetaan oikeaan painotyöhön ja tarkistetaan standardinmukaisuus – kaikki tämä automaattisesti. Ohjelmisto on saatavana erikseen asennettavana palvelinohjelmistona, osana Flowman Virtual Prepress-järjestelmää tai SaaS-palveluna internetin ”yli”.

Ratkaisu asennetaan osaksi Sanoma Datan ylläpitämää keskitettyä sivunsiirtojärjestelmää, jolla Sanoma Data huolehtii kaikkien Sanoma-konsernin lehtien ja painojen tuotannonhallinnan lisäksi sekä yhteistyöpainoihin menevän että Sanomapainon tilauskirjapainotoiminnan trafiikin.

Sanoma on Suomen johtava sanomalehtikustantaja. Helsingin Sanomien lisäksi Sanoma kustantaa valtakunnallisia ja alueellisia päivälehtiä, paikallis- ja kaupunkilehtiä sekä digitaalisia palveluja. Lisäksi Sanoma tarjoaa yritysasiakkaille talousuutis-, kuvatoimisto- ja uutisseurantapalveluja. Sanoma on osa SanomaWSOY-konsernia.

Sanoma Data on perustettu vuonna 2005. Yhtiön palveluksessa on 140 tietoteknistä asiantuntijaa, jotka vastaavat noin kolmen tuhannen käyttäjän tietoteknisistä palveluista. Sanoma Data toimii viidellä paikkakunnalla: Helsingissä, Vantaalla, Lappeenrannassa, Kouvolassa sekä Tampereella. Sanoma Datan liikevaihto on yli 20 miljoonaa euroa. Yhtiö on osa Sanoma-konsernia.

Flowman Oy on Oululainen teknologiayhtiö, joka on erikoistunut virtaviivaistamaan printtimedian liiketoimintaprosesseja. Yhtiö on menestyksekkäästi yhdistänyt suomalaisen teollisuusautomaation ja ohjelmisto-osaamisen taustaansa prepress-tuotannossa ja tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia ohjelmistopohjaisia ratkaisuja, jotka selkeästi tehostavat heidän toimintaansa. Flowmanin asiakkaina on pohjoismaisia lehtipainoja ja kustantajia.

Share: