Rakentajakin tarvitsee aineistonhallintaa

19.10.2017 16:56Uutiset » Ohjelmistot
Kuva: Grano.

Destia suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Työssä tarvitaan paljon erilaisia materiaaleja mielikuvamainonnasta työturvallisuuden viestintään. Arvokasta digitaalista brändiaineistoaan Destia hallitsee Granon aineistonhallinnan avulla.

– Materiaalipankki on sujuvoittanut viestinnän arkea. Nykyisin meillä on yksi paikka kaikelle brändiä tukevalle materiaalille työturvallisuusviestinnästä lehti-ilmoituksiin ja videoihin. Isot tiedostot, kuten taittotiedostot, on helppo jakaa tarvittaville yhteistyökumppaneille jatkohyödyntämistä varten. Materiaalit ovat aina kaikkien osapuolien käytettävissä ja päivitettävissä myös mobiilisti, kertoo Anni Kettunen Destiasta.

Destialle toteutettu Emmi-materiaalipankki on tällä hetkellä suurelta osin markkinoinnin ja viestinnän työkalu. Palvelusta löytyy niin logoja, kuvia, videoita kuin niiden ohjeistuksiakin. Palveluun on jäsennelty muun muassa tärkeät brändiin liittyvät ohjeistukset, markkinointimateriaalit ja videot, aineistoliikenne kumppaneiden välillä, sidosryhmäjulkaisujen materiaalit sekä lukuisten Destian toteuttamien projektien viestintäaineistot.

Granon aineistonhallinta tekee myös Fazerin kuvien hallinnasta helpompaa. Yhtiön tärkeänä päivittäisenä työkaluna Fazerilla toimii tuotekuvien hallintapalvelu, jonka kautta kuvat saa kerralla ladattua esimerkiksi kauppaketjujen käyttöön.

Granon aineistonhallintapalvelut ovat olleet Fazerilla käytössä jo seitsemän vuotta. Fazerin käyttämässä kuvapankissa on tallessa valtava määrä digitaalisia tuotekuvia, joita käytetään muun muassa ilmoituksissa, verkkokaupoissa ja nettisivuilla. Ketterä järjestelmä tekee kuvien hallinnasta helpompaa.

– Kuvapankin lisäksi meillä on käytössä materiaalipankki, johon kuuluu painoaineistojen vedosliikenteen kommentointityökalu. Sen avulla eri versiot pysyvät ojennuksessa. Meille on erityisen kätevää se, että samasta materiaalipankista löytyvät sekä painoaineistot että niihin liittyvät kuvat. Kuvapankki on päivittäisessä käytössä, joten on tärkeää, että kaikki toimii kuten pitääkin, painottaa Fazer Makeisten brändikoordinaattori Satu Räsänen.

Vuoden vaihteessa Fazer ja Grano päättivät integroida Fazerin käyttämän kuvapankin uuteen Synkka Media -palveluun, jonka kautta tuotekuvien lähetys sujuu kätevästi yhdellä klikkauksella. Nyt tuotetiedot ja niihin liittyvät kuvat siirtyvät asiakkaille Synkka-tuotetietojärjestelmän kautta.

Share: