Quark julkaisee version 9

24.2.2011 12:37Uutiset » Ohjelmistot

QuarkXPress 9

Quark kertoi eilen julkaisevansa QuarkXPress 9 -version. Samalla Quark käynnistää 30.4. asti voimassa olevan kampanjan, jossa hankkimalla QuarkXpress 8-version (uusi lisenssi, päivitys- tai Student & Teacher -versio) ennen toukokuuta, saat päivityksen uuteen 9-versioon veloituksetta sen tullessa myyntiin keväällä 2011.

Quark on lisännyt uuteen versioon paljon monikanavajulkaisemista helpottavia työkaluja. Uusi sähköisen julkaisun maailma vaatii paljon niin suunnittelijalta kuin myös hänen käyttämiltä ohjelmistoilta. Enää ei riitä pelkkä painomateriaalin valmistus, vaan asiakkaat odottavat näkevänsä saman myös kiinnostavilla nettisivuilla sekä mobiiliviestimissä. Quark lupaa, että uuden version avulla monikanavajulkaiseminen, esimerkiksi älypuhelimeen, onnistuu helposti ilman koodailutietämystä.

Esimerkiksi Uuden App Studion avulla aineistoon voidaan lisätä nopeasti videota ja ääntä, luoda diaesityksiä ja antaa käyttäjälle häntä kiinnostavaa lisätietoa tarjoamalla linkkejä ulkoiseen materiaalin. Voit suunnitella aineistosi suoraan myös jollakin tietyllä lukulaitteella luettavaksi, kuten Kindlellä ja suuren kiinnostuksen saaneella iPadillä. Esimerkiksi iPadille voidaan luoda App Studiolla rinnakkain omat sivurakenteet vaaka- ja pystysuoralle selaustavalle.

Muutamia ominaisuuksia uudessa versiossa:

* App Studio for QuarkXPress on uusi työkalu interaktiivisen sisällön lisäämiseen taittoaineistoon ilman koodaustaitoja

* Blio eReaderin, Sony Readerin, NOOKin ja monen muun eKirjan asetukset löytyvät jo vakiona valmiina hyödynnettäväksi

* Linkster liittää ja erottaa juoksutetun teksti ilman ikävää ylitsevuotoa

* ImageGrid avaa ja sommittelee kuva-aineistosi automaattisesti kauniiksi ryhmiksi

* ShapeMaker nopeuttaa erilaisten objektimuotojen valmistamista

* Cloner kopioi älykkäästi suuriakin osa-alueita sivulta toiselle

* Story Editor mahdollistaa tekstin muokkauksen perinteisessä tekstinkäsittelynäkymässä

Lue lisää www.quark.com/Products/QuarkXPress/

Share: