Jaakko-Taara automatisoi digitaalista työnkulkuaan

16.11.2017 08:06Uutiset » Ohjelmistot
Kuva: Xeikon.

Pakkauspainaja Jaakko-Taara automatisoi digitaalisen tuotannon työnkulkuaan yhdistämällä Xeikonin ja Eskon ohjelmistoratkaisut etikettien ja taivekartongin painamisessa.

Jaakko-Taara täydensi vuoden alussa offset- ja fleksopainokapasiteettiaan hankkimalla taivekartongin painatukseen räätälöidyn digitaalisen Xeikon 3500 -painokoneen. Nyt yritys on yhdistänyt Xeikonin ja Eskon ohjelmistot yhdeksi automatisoiduksi digitaalisen painamisen työnkuluksi.

– Kehittynyt värinhallinta ja vakaus yhdistettynä viiteen väriin olivat tärkeitä tekijöitä Xeikonin koneen valinnassa. Siihen vaikutti myös ratkaisun yhteensopivuus FDA:n elintarvikesäätelyn kanssa. Näemme että pystymme nyt vastaamaan asiakkaiden kasvavaan kysyntään entistä paremmin, sanoo Jaakkoo-Taaran toimitusjohtaja Thomas Brusila.

Järjestelmien yhdistäminen toteutettiin Xeikonin kanssa. Räätälöidyssä ratkaisussa on yhdistetty Xeikon X-800 -tulostinpalvelin, Eskon Automation Engine -ohjelmisto ja Xeikonin painokone.

– Päätavoitteemme oli lisätä työnkulun automaatiota ja tarkkuutta vähentämällä manuaalista työtä. Prosessia on voitu nopeuttaa esivalmistelusta painamiseen asti, Brusila kertoo.

Brusila uskoo ratkaisun kiinnostavan erityisesti markkinoiden testaajia. Pienempiä tuotantoeriä voidaan painaa tehokkaasti ja helposti, myös vaihtuvaa dataa sisältäen.

Share: