HP lisensoi skannausteknologiaa Mouscanille

14.12.2007 15:24Uutiset » Ohjelmistot

HP ja korealainen skannaus- ja hiiriteknologiaan erikoistunut yritys Mouscan ovat solmineet lisensointisopimuksen, jonka pohjalta Mouscan tarjoaa asiakkailleen uuden tavan kuunnella painettua tekstiä.

Mouscan käyttää HP:n langattomissa laitteissaan hyödyntämää skannausteknologiaa sekä omaa tekstistä puheeksi -ohjelmistoaan Voiscan-tuotteen kehittämiseen. Voiscanin avulla millä tahansa kielellä painettu teksti voidaan skannata kannettavalla laitteella, joka tuottaa tekstistä puhutun käännöksen. Teknologialla on useita potentiaalisia käyttötarkoituksia. Mahdollisia sovellusalueita ovat näkövammaisten lukulaitteet, turisteille suunnatut käännöstyökalut sekä vieraiden kielten opiskeluun tarkoitetut apuvälineet.

HP lisensoi aineetonta pääomaansa Mouscanille rojalteja vastaan. Mouscan kehittää, valmistaa ja myy tuotteen. Yritys arvioi tuotteen tulevan markkinoille vuoden 2008 loppuun mennessä.

– Tämän kaltaiset kumppanuudet auttavat pieniä yrityksiä kuten Mouscania hankkimaan pääomaa ja toisaalta HP:ta luomaan kehittämilleen teknologioille uutta elämää, sanoo HP:n aineettoman pääoman lisensoinnista vastaava johtaja Joe Beyers.

Voiscan käyttää HP Labs -tutkimusyksikön kehittämää langatonta skannausteknologiaa, jonka avulla kuvia ja tekstiä voi skannata myös seiniltä tai muilta pystysuorilta pinnoilta. Teknologia mahdollistaa myös suurien kuvien skannaamisen osissa niin, että osat yhdistetään digitaalisesti kokonaisuudeksi. Ominaisuuksien ansiosta Voiscan on hyvä ratkaisu näkövammaisille tai ulkomaalaisille turisteille, jotka haluavat lukea ruokalistan ravintolan ulkopuolella tai taideteoksen kuvauksen museon seinällä.

Lisätietoja www.hp.com/hpinfo/abouthp/iplicensing/.

Share: