Heidelbergin uusi sopimusmalli Painolalle

13.9.2018 09:33Uutiset » Ohjelmistot
Prinect-ohjelmistolla voidaan saada kirjapainon koko toiminta yhden järjestelmän piiriin. Kuvassa Painolan Taisto Nieminen ja Johanna saarinen. Kuva: Heidelberg.

Heidelberg Subscription -mallissa painotalon ei tarvitse ostaa laitteita tai ohjelmistoja, vaan se maksaa niiden käytöstä kuukausimaksun, jonka perustana on tuotantomäärä. Painotalo Painola aloittaa ensimmäisenä asiakkaana Suomessa Prinect-ohjelmiston käytön tällä sopimusmallilla.

– Meillä on ollut käytössä ostettu vuoden 2015 versio Prinect-ohjelmistosta. Uudistamme prepress-tuotantoamme ja näimme tarpeelliseksi päivittää ohjelmiston, kertoo Painolan toimitusjohtaja Johanna Saarinen.

– Kävimme Heidelbergin kanssa läpi päivityksen sisältöä ja tulevaisuudessa mahdollisesti tarpeellisia ohjelmiston lisäosia. Heidelberg esitteli vaihtoehtona Subscription-malliin siirtymisen. Aluksi meitä kauhistutti ajatus, että joka kuukausi joudumme maksamaan ohjelmiston käytöstä tuotantomäärän mukaan, mutta sitten teimme laskelmat.

Saarisen mukaan Subscription-malliin siirtymisessä painoi eniten, että kaikki tulevat päivitykset sisältyvät kuukausimaksuun. Enää ei tarvitse miettiä, ostetaanko jokin päivitys vai ei. Toinen vahva peruste oli, että he voivat tarpeen mukaan ottaa jatkossa käyttöön uusia ohjelmiston osia toimintansa kehittyessä. Prinect-ohjelmistoperheen laajemmasta hyödyntämisestä ei tarvitse maksaa mitään lisää.

Heidelberg on määritellyt hyvin laajan Prinect-kokonaisuuden, jonka asiakas voi ottaa Subscription-mallissa käyttöönsä, kertoo Heidelberg Finlandin tuotepäällikkö Jarmo Nikkari.  Mallissa asiakas maksaa ohjelmiston käytöstä kuukausittaisen maksun, joka sisältää kiinteän perusmaksun ja ripattavien neliömetrien määrästä riippuvan muuttuvan osuuden.

– Suhteellisen tavallista on, että käytössä on kaikki prepress-ohjelmistot, painokoneen hallinta, värinhallinta ja jonkin asteinen tuotannon automatisointi, Nikkari sanoo.

Kun tuotannon ohjelmistoja laajennetaan Prinect Business Manager -ohjelmistolla, saadaan kirjapainon koko toiminta yhden järjestelmän piiriin.

Share: