Ghent Workgroupilta ohje suurkuvatulostamiseen

8.1.2020 09:33Uutiset » Ohjelmistot
Ulkomainontakuvissa resoluutio voidaan määritellä katseluetäisyyden mukaan. Kuva: JC Decaux.

Ghent Workgroup (GWG) on julkaissut spesifikaation suurkuvatulostamiseen. Ohje standardoi PDF-tiedostojen käsittelyä katseluetäisyyden, skaalaustekijän ja värien käytön suhteen. Määrittelyyn liittyvät dokumentit ovat nyt saatavilla ilmaiseksi Ghent Workgroupin verkkosivuilta.

– Aloitimme spesifikaation työstämisen ja kauan sitten. Sen oli katettava hyvin laaja markkina ja siksi määrittely oli haastavaa. Julkaisimme määrittelystä beta-version puoli vuotta sitten ja uskomme että nyt se on valmis, sanoo David van Driessche, Executive Director GWG ja Chief Technology Officer, Four Pees.

Spesifikaatio määrittelee, miten suurkuvatulosteen keskimääräinen katseluetäisyys tulee ottaa huomioon PDF-tiedoston käsittelyssä. Etäisyydet vaihtelevat suuresti, ja yleensä tulosteen resoluutio voi olla sitä alempi mitä pidempi etäisyys on.

Toinen ohje koskee skaalaustekijää (scaling factor) suurten kuvatiedostojen käsittelyssä. Suunnittelijoiden ohjelmistot eivät yleensä pysty käsittelemään hyvin suuria tiedostoja ja siksi suunnittelijat luovat PDF-tiedostoja, jotka ovat puolet, 1/10 tai 1/48 -osia tulosteen lopullisesta koosta.

Spesifikaatio määrittelee myös, mitä väritiloja (colour spaces) voidaan käyttää PDF-tiedostoissa. Tämä koskee esimerkiksi kalibroitua RGBtä ja L*a*b*-värejä.

Ghent Workgroupin suurkuvatulostuksen ohje löytyy tältä sivulta: https://www.gwg.org/sign_display/

Share: