Ghent Workgroup kehitti ohjeet digipainamiseen

7.3.2019 08:20Uutiset » Ohjelmistot
Digitaaliselta painamiselta ovat puuttuneet kunnolliset ohjeet PDF-tiedostojen käytöstä, sanoo Ghent Workgroupin varapuheenjohtaja Elli Cloots. Kuva: Vimeo.

Ghent Workgroup (GWG) on julkaissut uuden spesifikaation pienen formaatin digipainamiseen. Uusi ohje standardoi PDF-tiedostojen luontia ja laadunvalvontaa. Johtavat ohjelmistotalot ovat ottaneet jo sen käyttöön työnkulkujärjestelmissään, kertoo Elli Cloots järjestöstä.

– Tuoreessa selvityksessämme todettiin, että digitaaliselta painamiselta puuttuvat kunnolliset ohjeet PDF-tiedostojen käytöstä. Tämä spesifikaatio auttaa merkittävästi parantamaan standardointia ja mahdollistaa automaatiota tällä alueella, Cloots sanoo.

Cloots on Ghent Workgroupin varapuheenjohtaja ja EFIn johtajia. Hänen mukaansa pienen formaatin digipainaminen on lähellä perinteistä kaupallista painamista, mutta sen toimintatavat ja laitteet ovat riittävän erilaisia, jotta omat ohjeet tarvitaan.

Digitaalisen painamisen spesifikaatio kuvaa miten PDF-tiedostoja tulee käsitellä digipainamisessa. Ohjeet eroavat merkittävästi esimerkiksi offset- ja pakkauspainamisen ohjeista. Ohjelmistojen ja laitteiden tarjoavat voivat käyttää ohjeita tiedostojen luonnin ja laadunvalvonnan määrittelyyn omissa ohjelmissaan ja laitteissaan.

Spesifikaation liittyvät dokumentit ovat nyt saatavilla ilmaiseksi Ghent Workgroupin verkkosivuilta. Sieltä löytyy myös lista niistä sovelluksista, jotka ovat jo suosituksen mukaisia.

Share: