Fujilta tehokas pilvipohjainen painotuotteiden verkkokaupparatkaisu

13.6.2011 13:32Uutiset » Ohjelmistot

Fuji_XMF_PrintCentre

Fujin mukaan uudella XMF Print Centre –sovelluksella kaiken kokoiset painopalvelujen tarjoajat voivat maksimoida internetin mahdollisuudet eri tyyppisten painotöiden suunnittelussa, valmistuksessa ja jälkikäsittelyssä. XMF Print Centressä on hyödynnetty yhtiön asiantuntemusta nettipainopalveluiden tarjoamisesta esimerkiksi valokuvakirjapuolelta. XMF Print Centre tulee suunnitelmien mukaan myyntiin vuoden 2011 elokuussa. Se on kehitetty sekä offset- että digitaalisten painopalvelujen tuottajille ja on yhteensopiva lukuisten työnkulkujärjestelmien, mukaan lukien Fujifilmin oman XMF Workflow -tuotantojärjestelmän kanssa.

XMF Print Centre –ratkaisua voidaan käyttää sekä B2C- että B2B-ympäristöissä. Se on täydellisesti varusteltu web-to-print –ratkaisu, joka perustuu Fujifilmin XMF Workflow –järjestelmän tunnettuun joustavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Sen avulla painopalvelujen tuottajat voivat luoda helposti sähköistä kaupankäyntiä varten yhden tai useita nettisivustoja, jotka on räätälöity yksittäisten tai useampien asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Lisäksi se tukee hyvin erilaisia painotuotteita – mukaan lukien esitteet, julisteet, myymälätuotteet, kalenterit, valokuvakirjat, uutistiedotteet, käyntikortit jne. XMF Print Centre –ratkaisussa on myös kattava toiminnanohjausjärjestelmä, jonka avulla voidaan hallita kaikkia toimintoja nettipainopalvelun ympäristössä.

Helppo lisätä XMF-järjestelmään

Web-to-print –ratkaisun lisääminen XMF-järjestelmään mahdollistaa painopalvelujen tarjoajille nettitilausjärjestelmän, joka on heidän asiakkaidensa käytettävissä vuorokauden ympäri. Samalla se virtaviivaistaa monien erilaisten painopalvelujen tilaamisessa ja toteuttamisessa käytettäviä menetelmiä – käsittäen niin uusien painotöiden suunnittelun, uusintapainokset tai täydentävät lisäpalvelut, kuten painotuotteiden jakelun. Erityisesti käytettäessä yhdessä Fujifilmin XMF Workflow –työnkulkujärjestelmän kanssa, XMF Print Centre –ratkaisu pystyy ottamaan täyden hyödyn irti XMF:n sisäänrakennetusta aidosta PDF-teknologiasta ja painotuotannon automatisoinnin tarjoamista mahdollisuuksista. Näin painotyöt voidaan ohjata nopeasti ja helposti mihin tahansa soveltuvaan tulostimeen tai painokoneeseen.

Monen tyyppiseen painoliiketoimintaan

XMF Print Centre on suunniteltu alusta alkaen pilvipohjaiseksi järjestelmäksi, joka soveltuu monen tyyppiseen painoliiketoimintaan. Se soveltuu niin suurkuvien tulostuspalveluja tarjoaville yrityksille, jotka haluavat helpottaa paikallisen painopalvelubisneksen pyörittämistä sähköisen kaupankäynnin ratkaisun avulla kuin suuremmille, monia eri painotekniikoita hyödyntäville painopalvelujen tarjoajille, jotka haluavat lisätä web-to-print –mahdollisuuden tarjontaansa ja saada parhaan hyödyn irti tehokkaasta työnkulkujärjestelmän integroinnista.

Työnkulkuliiketoiminnan johtaja John Davies FUJIFILM Europesta kommentoi:

– Web-to-print -ratkaisun esitteleminen osana tuotevalikoimaamme mahdollistaa sen, että tarjontamme on entistä kattavampi ulottuen painotuotteen myynnistä aina valmiin painotuotteen laadun varmistamiseen asti. Web-to-print mahdollistaa vielä yhden tavan, jolla voidaan lisätä painotuotteiden toimitusten tehokkuutta – etenkin jos otetaan huomioon se automaation taso, joka digitaalisen painamisen järjestelmillä on mahdollista saavuttaa.

– Termillä ‘web-to-print’ ei usein ymmärretä riittävän hyvin niitä hyötyjä, joita monipuolinen internet-palvelusivusto voi tuoda painopalvelujen tuottajille. Web-to-print -ratkaisuja pitäisi hyödyntää uusien tulovirtojen ja markkinointikanavien synnyttämisessä ja se mahdollistaa myös uuden tavan kommunikoida asiakkaiden kanssa. Tietyn tyyppisissä töissä XMF Print Centre varmistaa painopalvelujen tuottajille pääsyn erikoistuotteiden markkinoille, jotka eivät olisi muuten mahdollisia ja sitä kautta voidaan luoda uusia, kannattavia tulonlähteitä, Davies toteaa.

Fujin järjestelmiä Suomessa maahantuo KTA-Yhtiöt Oy. KTA-Yhtiöt on suomalainen, johtava graafisen teollisuuden palvelutalo, joka toimii myös kaikissa Baltian maissa. Vuonna 1910 perustetun yrityksen liiketoimintaan kuuluu graafisen alan materiaalit, koneet ja laitteet. KTA:n liikevaihto vuonna 2010 oli 16 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 30 alan ammattilaista.

Share: