FotoWare esittelee uuden automaattisen repron

31.12.2007 14:27Uutiset » Ohjelmistot

FotoWare esittelee tämän vuoden IfraExpo-näyttelyssä Wienissä (8.-11.10) useita uusia ominaisuuksia liittyen kuvien työnkulkuun sanomalehti- ja aikakauslehtituotannossa. Näyttelyn kohokohtana on uusi automaattinen repro-ohjelmisto SmartColor™.

Perinteisesti käsin tapahtuva kuvankäsittely on ollut avain korkealaatuiseen lopputulokseen. Tämä aikaa vievä ja kustannuksiltaan raskas työvaihe on nyt saamassa vaihtoehdon. FotoWaren SmartColor™ parantaa automaattisesti kuvan kontrastia optimoimalla vaaleaa ja tummaa päätä sekä suorittamalla gammakorjaukset. Näiden lisäksi SmartColor tarjoaa kehittyneet värinkorjailun toiminnot huomioiden erilaiset värisävyihin liittyvät olosuhdevaihtelut. Se säätää esimerkiksi luonnollisesti ihmissilmää miellyttävät värit paremmiksi, kuten ihon, taivaan ja kasvillisuuden.

Tummien ja vaaleiden sävyalueiden korjailutoiminnot SmartColorissa tuovat tummien alueiden yksityiskohdat paremmin esille, kun taas ylivalottuneet alueet vaaleissa sävyissä, kuten salaman vaikutus ja ihon yksityiskohdat, voidaan parantaa.

– SmartColor korjaa kuvan automaattisesti käyttökelpoiseksi, mikä käytännöllisesti katsoen poistaa käsin tapahtuvan korjailun tarpeen. SmartColor antaa jopa viime hetken sanomalehtikuville laadukkaan lopputuloksen, sanoo Ole Christian Frenning, FotoWare a.s:n perustaja ja CEO.

Ensi viikon IfraExpo-näyttelyssä FotoWare esittelee myös uuden järjestelmäversion 6.0, joka tukee täysin XMP-metatietoja. Tämä sopii täysin FotoWaren järjestelmäfiosofiaan ja indeksointiteknologiaan ollen täysin yhteensopiva aiempien ohjelmistoversioiden kanssa.

Siirtyminen IPTC:stä XMP-metatietoihin antaa FotoWare-sovelluksien käyttäjille uusia mahdollisuuksia. Metatietoja voidaan liittää kaikentyyppisiin tiedostoihin tehden ne hakukelpoisiksi FotoWare-järjestelmän avulla. Useamman kielen XMP-tuki antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda ja hakea metatietoja millä tahansa kielellä. Tätä toimintoa ovat monet kansainväliset mediatalot odottaneet pitkään.

FotoWaren Ifra-osasto on A980. Suomessa FotoWaren tuotteita jälleenmyy THT-image Oy. Lisätietoja voit kysellä Timo Sieviläiseltä, puh 09-5622016 ja 0400-442880. Yrityksen nettisivut ovat www.thtimage.fi.

Lisätietoja www.fotoware.com.

Share: