Calderalta oma RIP-ohjelmisto tekstiilitulostamiseen

18.3.2016 09:36Uutiset » Ohjelmistot
Durstin Kappa 180 -tekstiilipainokone Textil Fabin tuotannossa Saksasssa.
Durstin Kappa 180 -tekstiilipainokone Textil Fabin tuotannossa Saksasssa.

Ranskalainen ohjelmistotalo Caldera on julkaissut TextilePro-ohjelmiston, jonka avulla helpotetaan tekstiilitulostamista. RIP-ohjelmisto sisältää RGB-työnkulun värinhallinnan parantamiseksi.

Calderan uudessa ohjelmistossa suunnittelija voi käyttää Photoshop-plugia värimallien työstämistä varten. TextilePro-ohjelmisto käsittelee värejä mahdollisimman pitkään RGB-muodossa, jopa ICC-profiilien tasolla. Tällä varmistetaan se, että väri vastaa haluttua väriä prosessissa loppuun asti.

– Tämä on vakaata, hyvin luotettavaa värinhallintaan. Ohjelmisto hallitsee väriavaruutta entistä tarkemmin ja kääntää lopuksi RGB:n CMYK-muotoon, sanoo markkinointijohtaja Sebastien Hanssens Calderalta.

Hanssenssin mukaan tämä on hyvä asia tekstiilien suunnittelijoille, joille värien vastaavuus on tärkeämpi asia kuin mainostekstiilien tuottajille. Myös lopulliset vedokset voidaan tulostaa RGB-muodossa. Operaattorille ohjelmiston uusi käyttöliittymä helpottaa värien säätöä, asiakaskohtaisten musteyhdistelmien luomista ja värien määrän arviointia.

Caldera kertoo ohjelmiston toimivat kaikkien johtavien tekstiilitulostimien kanssa, mukaan luettuna Mtexin ja Durstin laitteet. Calderaa edustaa Suomessa KTA.

Share: