Automaattista painamista valvotaan mobiilisti

21.6.2017 09:59Uutiset » Ohjelmistot
Rapida LiveApp kertoo mitä painokoneelle kuuluu. Kuva: KBA.

KBA on kehittänyt arkkipainokoneilleen automaattisesti toimivan tuotantoprosessin. Se toimii täysin ilman manuaalisia toimenpiteitä. Painamista voi valvoa etänä mobiililaitteissa toimivalla sovelluksella.

KBA:n mukaan painotuotannon automatisointi on tärkeämpää kuin koskaan. Sen avulla voidaan saavuttaa merkittävää tuottavuuden lisäystä kaupallisessa ja pakkauspainamisessa. KBA:n Rapida-painokoneissa on jo otettu automaatiota laajasti käyttöön. Nyt KBA esittelee prosessiautomaation uuden tason, joka toimii ErgoTronic AutoRun -ohjelmistolla.

Ohjelmisto käynnistää työn vaihtamisen automaattisesti heti kun edellinen työ on valmis. Tuotanto käynnistyy, kun kaikki esivalmistelun toimenpiteet on suoritettu. Prosessi jatkuu itsestään aina siihen asti kun työlistan kaikki työt on tehty tai operaattori keskeyttää automaattisen painamisen.

Painajan tehtävänä on valvoa automaattista tuotantoa, lisätä painolevyjä levyjen vaihtimiin ja varmistaa että tarvittavat materiaalit ovat koneessa ja käsillä. Lisäksi on huolehdittava valmiista arkkipinosta, ellei tätäkin tehtävää ole automatisoitu.

Painajat voivat valvoa tuotantoa monitorista tai mobiililaitteella, jossa on Rapida LiveApp -sovellus. Kahvitauollakin voi katsoa, mikä työ on käynnissä ja miten paljon siihen vielä kuluu aikaa. Sovellus kertoo myös paljon muita tietoja tuotantoprosessista.

Share: