Agfa ja EFI yhdistivät työnkulkuratkaisujaan

28.9.2016 07:57Uutiset » Ohjelmistot
Kaaviokuva hybridistä työnkulun ratkaisusta.
Kaaviokuva hybridistä työnkulun ratkaisusta.

Agfa Graphics ja EFI ovat yhdistäneet työnkulun ratkaisujaan siten, että Apogee-ohjelmalla voidaan ohjata sekä offset-tuotantoa että digitaalisia painokoneita. Työ voidaan myös jakaa helposti kahdelle eri tuotantolinjalle.

Hybridi työnkulkujärjestelmä koostuu Apogee 10 -ohjelmasta ja EFI:n Fiery -ripistä, joka ohjaa digipainokoneita. Ohjelmistot ja painokoneet on yhdistetty järjestelmään standardilla JDF-protokollalla.

Agfan mukaan monissa painotaloissa on ollut ongelmana, että offsetin ja digin työnkulut ovat olleet erillään. Töiden siirtäminen linjalta toiselle on siksi ollut hankalaa. Yhtiöiden kehittämä ratkaisu on lääke tähän pulmaan ja tehostaa tuotantoa. Apogee on ollut suosittu ohjelmisto offset-tuotannossa, ja Fiery yleinen front end -palvelinohjelmisto, joka toimii monen eri valmistajan laitteiden kanssa.

Apogee/Fiery -integraatio on otettu käyttöön esimerkiksi ruotsalaisessa Skånetryck-painotalossa. Yhtiön toimitusjohtaja Håkan Walhed sanoo uuden järjestelmän säästävän töiden esivalmistelussa aikaa pari tuntia kiireisenä päivänä.

Share: