Adoben ohjelmistot tukeutuvat pilveen

16.5.2013 11:51Uutiset » Ohjelmistot

Adobe uudistaa graafisen alan ohjelmistotarjontaansa. Suosittujen Photoshopin ja InDesignin uudet versiot saa jatkossa ostaa vain pilvipalveluun tukeutuvina Creative Cloud -versioina. Näiden ja muiden Creative Suite -pakettiin kuuluneiden ohjelmien laskutus tulee perustumaan kuukausiveloitukseen.

Uusi Creative Cloud -palvelu lanseerataan kesäkuun alussa. Palvelu tarjoaa pilven kautta aina uusimmat sovellukset tietokoneille. Tiedostoja voidaan tallentaa, synkronisoida ja jakaa pilven kautta Mac- ja Windows -tietokoneilla sekä Apple- ja Android -mobiililaitteilla.

Creative Cloud on synkronoitu myös luovien suunnittelijoiden suositun palvelun Behancen kanssa. Tätä kautta töitä voidaan esitellä ja saada niitä koskevaa palautetta.

Adobe tarjoaa nyt Creative Cloudia pakettina vuositilauksena 61,49 euron kuukausiveloituksella. Pilvipalvelun kuukausihinta sisältää kaikki Adoben ohjelmat ja päivitykset sekä 20 gigaa tallennustilaa. Valtion hallinnolle, koulutuslaitoksille ja työryhmille tarjotaan lisenssiratkaisuja.

Vajaa vuosi sitten julkaistu Creative Cloud on saanut yli puoli miljoonaa tilaajaa.

Share: