Adobelta uusi Technical Communication Suite 2

21.1.2009 15:03Uutiset » Ohjelmistot

Adobe on julkistanut Adobe Technical Communication Suite 2 -kokonaisuuden, joka on merkittävä päivitys yhtiön teknisen informaation ja koulutusmateriaalin tuotanto-, hallinta- ja julkaisuohjelmistoon.

Technical Communication Suite 2 on integroitu kokonaisratkaisu visuaalisesti näyttävän dokumentaation, koulutusmateriaalien ja verkkopohjaisten käyttötukiratkaisujen luomiseen. Ohjelmiston avulla tekniset sisällöntuottajat voivat helposti yhdistää esimerkiksi tekstejä, 3D-mallinnusta ja vuorovaikutteisia elementtejä (mm. Adobe Flash® Player -video, avi, mp3 ja swf).

Ohjelmistokokonaisuuden osat ovat:

· Adobe FrameMaker® 9 – päivitetty versio Adoben teknisen kirjoittamisen ja DITA-julkaisun ratkaisusta

· Adobe RoboHelp® 8 – merkittävä päivitys Adoben ohjejärjestelmien ja tietokantojen luontityökaluun

· Adobe Captivate® 4 – tehopäivitys Adoben suosittuun sähköisen oppimisen työkaluun

· Adobe Photoshop® CS4 – ohjelmistokokonaisuudessa nyt myös alan johtava digitaalisen kuvankäsittelyn sovellus

· Adobe Acrobat® 9 Pro Extended – pdf-tiedostojen luomisen ja hallinnan de facto -standardi

· Adobe Presenter 7 – työkalu ammattimaisten media- ja opintomateriaaliesitysten luomiseen.

– Technical Communication Suite 2 parantaa teknisten sisällöntuottajien työn tuottavuutta ja tiivistää FrameMakerin, RoboHelpin ja Captivaten integraatiota, kertoo Adoben tulostus- ja julkaisuratkaisujen markkinointijohtaja Sanjeev Gadre.

– Teknisen dokumentaation loppukäyttäjätkin odottavat nykyisin visuaalisuutta. Photoshop CS 4 osana ohjelmistoa antaa teknisille kirjoittajille, käyttöohjeiden tekijöille, opetussuunnittelijoille ja informaatioasiantuntijoille mahdollisuuden hyödyntää näyttävää kuvamateriaalia töissään.

Adobe Technical Communication Suite 2 tukee yleisimpiä julkaisustandardeja kuten xml-pohjaista tuotanto- ja julkaisuformaatti DITAa (Darwin Information Typing Architecture). Ohjelmisto mahdollistaa myös vuorovaikutteisen sisällön luomisen ja julkaisemisen mm. xml/html-, tulostus-, pdf-, wsf-, Webhelp-, Adobe FlashHelp® -, Microsoft HTML Help -, OracleHelp-, Java Help – ja Adobe® AIR™ -menetelmiä hyödyntäen.

FrameMaker 9:n uusi virtaviivaistettu käyttöliittymä helpottaa monimutkaisten sisältöjen luomista, hallintaa ja julkaisua. Ohjelma tukee hierarkisia kirjarakenteita sekä DITA 1.1 -standardia ja mahdollistaa erilaisten sisältöjen integroimisen yhteen ja samaan projektiin. FrameMaker 9 myös tehostaa työprosessia mahdollistamalla eri osapuolten kommenttien tuomisen projektiin suoraan pdf-dokumenteista.

Adobe RoboHelp 8:n avulla on helppo luoda xhtml-yhteensopivia ohjejärjestelmiä. RoboHelp 8 tukee automaattista tiedonhakua, single sourcingia sekä integraatiota FrameMakerin® sekä Microsoft® Wordin kanssa. Ohjelma tukee listoja ja taulukoita, ja sen ominaisuuksiin kuuluvat helppokäyttöinen CSS-editori sekä kehittyneet sivu- ja mallidokumenttipohjat. Uuden hakutoiminnon ansiosta tärkeän sisällön löytäminen on entistä helpompaa. Sisällön julkistaminen onnistuu lukuisissa online-tiedostomuodoissa – esimerkiksi käyttäen Adobe® AIR™ -sovellusta, joka toimii saumattomasti niin online- kuin offline-tilassakin ja tukee vuorovaikutteista sisältöä kuten RSS-syötteitä ja käyttäjien kommentteja.

– Teknisen dokumentaation markkina on muuttunut nopeasti. Loppukäyttäjiä ei enää innosta paksujen manuaaliopusten kahlaaminen kannesta kanteen, toteaa ryhmäjohtaja Jim Hamilton (InfoTrends’ On Demand Printing & Publishing, Jetting Technology Opportunities ja Wide Format Printing Consulting Services).

– Adoben lähestymistapa asiaan on mahdollista vain yhtiölle, jolla on käytössään kattava paletti työkaluja sekä visio kehittyvän markkinan tukemisesta. Technical Communication Suite 2 yhdistää FrameMakerin, Photoshopin, Acrobatin, RoboHelpin ja Captivaten vakuuttavaksi teknisen sisällöntuotannon kokonaisuudeksi.

Hinta ja saatavuus

Adobe Technical Communication Suite 2 on saatavilla nyt suositushintaan 2 317 € (sis. alv). Myös erikseen saatavilla ovat FrameMaker 9 (suositushinta 1 219 €, sis. alv), RoboHelp 8 (1 439 €, sis. alv) ja Captivate 4 (853 €, sis. alv). Yhteensopivia käyttöjärjestelmiä ovat Microsoft® Windows® XP with Service Pack 2 ja Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise with Service Pack 1. Ohjelmistoista on saatavilla myös päivitys- ja oppilaitoshinnoiteltuja versioita. Lisätietoja osoitteista: www.adobe.com/go/buytcs tai www.adobe.fi.

Tuotteita myyvät jälleenmyyjät sekä Adoben verkkokauppa osoitteessa www.adobe.com/store.

Share: