Adobelta uusi Creative Suite 6 -tuoteperhe

23.4.2012 15:36Uutiset » Ohjelmistot

Adobe CS6

Adobe on tänään 23.4.2012 julkistanut paino-, verkko- ja mobiililaitteisiin sisältöä luoville suunnittelijoille uudistetun Adobe Creative Suite 6 -tuoteperheen, joka toimii yhdessä Adoben uuden Creative Cloud -pilvipalvelun kanssa. Lisäksi Adobe julkisti uudistetun Adobe Musen, jonka avulla suunnittelijat voivat luoda ja julkaista HTML5-verkkosivustoja koodia kirjoittamatta.

Creative Suite 6 -tuoteperheen kaikki sovellukset ovat saatavilla Adoben Creative Cloud -pilvipalvelusta. Creative Cloud maksaa vuosisopimuksella käyttäjälle 49,99 euroa kuukaudessa, minkä johdosta kustannusratkaisu sopii myös yksittäisille suunnittelijoille ja pienille toimistoille.

Uusia ominaisuuksia

Parannukset Photoshopin, InDesignin ja Illustratorin suorituskyvyissä ja työnkuluissa säästävät Adoben mukaan merkittävästi aikaa paino-, verkko- ja mobiilisisältöjen tuotannossa. Esimerkiksi parannetut Content-Aware -ominaisuudet ovat yksi uuden Photoshop CS6:n tärkeimpiä uudistuksia. Content-Aware Patch -toiminnolla käyttäjä voi valita ja jäljentää kuvasta alueen sekä täyttää tai korvata sen toisella kuva-alueella. Content-Aware Move -toiminnolla käyttäjä voi puolestaan valita ja siirtää objekteja uuteen paikkaan kuvassa. Suunnittelijat voivat hyödyntää 3D-kuvituksessa intuitiivisia kuvapohjan ja näkymän muokkausominaisuuksia sekä käyttää uusia työkaluja videoleikkeen luomisessa ja parantamisessa.

Julkaisuohjelma InDesign CS6 mahdollistaa useiden taittojen luomisen samasta sisällöstä uusilla Adaptive Design Tools -välineillä. Uudella Liquid Layout Feature -toiminnolla taiton sivumitat saa automaattisesti muutettua mobiileihin päätelaitteisiin sopiviksi sivun suuntaa ja kokoa sopeuttamalla.

Tänä vuonna 25 vuotta täyttävässä, entistä suorituskykyisemmässä Illustrator CS6:ssa on uusi käyttöliittymä, uusia ominaisuuksia ja entistä tehokkaampia työkaluja. Image Tracing Engine -ominaisuus, intuitiivinen lähestymistapa suunnitteluun ja saumattomien muotojen muokkaamiseen lisäävät tarkkuutta ennen kokemattomalla tavalla. Gradient Strokes -ominaisuuden ansiosta suunnittelijat voivat helposti liittää liukuvärin viivoihin. Nopea ja vakaa Adobe Mercury -järjestelmä sisältää 64-bittisen tuen sekä Mac OS:lle että Windowsille.

– CS6:n Photoshopin, InDesignin ja Illustratorin uusien versioiden myötä suunnittelijat saavat käyttöönsä uusia, edistyksellisiä ominaisuuksia, sanoo Adoben pohjoismaiden markkinointipäällikkö Mariah Andén.

Hinta ja saatavuus

Adobe Creative Suite 6 -tuotteet ja Adobe Creative Cloud ovat saatavilla seuraavan 30 päivän kuluessa. Ennakkotilauksia otetaan jo vastaan. Adobe Creative Suite 6 Design and Web Premium on saatavilla hintaan 1 899 euroa ja Adobe Creative Suite 6 Design Standard hintaan 1 299 euroa. Hinnat perustuvat Adoben verkkokaupan tietoihin ja ne eivät sisällä arvonlisäveroa. Lisätietoja: www.adobe.com/products/creativesuite.

Yksityishenkilöille Creative Cloud -jäsenyys maksaa 49,99 €/kk jatkuvana jäsenyytenä vuosisopimuksella tai 74,99 €/kk kuukausittain uusittuna. Adobe tarjoaa Creative Cloudin tutustumistarjouksena CS3, CS4, CS5 ja CS5.5 -käyttäjille hintaan 29,99 € kuukaudessa. Lisätietoja: www.adobe.com/fi/creativecloud.

Share: