Adobelta apua kuvaajille

6.3.2009 14:00Uutiset » Ohjelmistot

Adobe Systems on julkistanut Photoshop Lightroom 2.3 – ja Camera Raw 5.3 -ohjelmistojen uudet versiot, jotka tukevat muun muassa uusien Nikon D3X – ja Olympus E-30 -kameramallien raakakuvaformaatteja. Lightroom 2.3 -ohjelmiston käyttö onnistuu kahdeksalla eri kielellä. Uusi versio ratkaisee myös aikaisemmassa Lightroom 2.2 -ohjelmistoversiossa olleet muistiongelmat. Uudet ohjelmistoversiot voi ladata osoitteessa www.adobe.com/downloads/updates/.

Lightroom on saanut erittäin paljon positiivista palautetta valokuvauksen ammattilaisilta. Lisäksi useat yritykset ovat tehneet ohjelmaan plugin-laajennuksia, jotka monipuolistavat Lightroomin ominaisuuksia. Esimerkiksi Nik Software julkisti Lightroom 2:een värien ja valojen säätelyyn tarkoitetun Vivezan sekä Photomatix HDR:n. Lightroom Exchange -verkkopalvelussa voi tutustua moniin Lightroom 2:a tukeviin ohjelmistoihin: www.adobe.com/cfusion/exchange/index.cfm?l=-1&loc=en_us&event=productHome&exc=25&Submit=Filter.

Adobe Photoshop Lightroom 2:n käyttäjät voivat ladata Lightroom 2.3:n ilmaiseksi. Käyttäjät, joilla on Photoshop CS4, Photoshop Elements 7 tai Premiere Elements 7, voivat ladata myös Photoshop Camera Raw 5.3:n ilmaiseksi. Molempien ohjelmistojen päivitysversiot löytyvät osoitteesta www.adobe.com/downloads/updates/.

Share: