Adobelta Acrobat 9

4.6.2008 10:23Uutiset » Ohjelmistot

Adobe Systems julkisti maanantaina Acrobat 9 -ohjelmiston. Uusi ohjelmisto tuo mukanaan flash-teknologioiden tuen, jonka avulla on mahdollista tuoda uudenlaista sisältöä vuorovaikutteisiin pdf-portfolioihin sekä käsitellä dokumentteja reaaliajassa useamman käyttäjän toimesta.

– Ihmisten odotukset ja vaatimukset mahdollisuuksista käsitellä ja jakaa tietoa kollektiivisesti kasvavat jatkuvasti. Oman viestinsä saaminen läpi niin, että se erottuu kilpailevista viesteistä on tänä päivänä haastavampaa kuin koskaan. Acrobat 9 on vastaus näihin haasteisiin ja tarkoitettu mullistamaan tavat, joilla ammattilaiset jakavat ja käyttävät yhdessä tietoa ja dokumentteja, kertoo Adobe Systems Nordicissa Acrobat-tuotteista vastaava Anne Andreasson.

Acrobat 9 -ohjelmistosta löytyy ensimmäisen kerran nyt flash-tuki, joka mahdollistaa Real Player -sopivien video-dokumenttien sekä -sovellusten upottamisen pdf-dokumentteihin. Dokumentin lukija tarvitsee tällöin ilmaisen Acrobat Reader 9 -ohjelmiston avatakseen näitä sisältöjä. Staattisista dokumenteista voidaan nyt tehdä sisällöltään dynaamisia ja vuorovaikutteisia.

Acrobat 9:n avulla voi nyt koota useita eri tiedostomuotoja samaan pakettiin uutuutena esiteltävän pdf-portfoliotoiminnon avulla. Yhden portfolio-tiedoston sisälle voi upottaa muun muassa tekstidokumentteja, video-tiedostoja, äänitiedostoja ja jopa 3d-dokumentteja. Käyttäjä voi valita portfolionsa ulkoasun monien valmiiden mallien kirjastosta tai luoda omansa. Näin monien erilaisten ammattilaisten käyttämien dokumenttien, kuten tarjouksien, lakidokumenttien tai myyntikansioiden esittely on aiempaa kustomoitua ja kiinnostavaa.

Lisäksi Acrobat 9:n rinnalla esiteltävä Acrobat.com-palvelu mahdollistaa usean ihmisen saman aikaisen pdf-dokumenttien käsittelyn ja kommentoinnin verkossa. Acrobat.com-palvelun beta julkaistiin myös maanantaina. Esimerkiksi myyjä voi nyt lähettää pitkän tarjousdokumentin asiakkaille Acrobat.com-palveluun. Tämän jälkeen he voivat yhdessä käydä puhelimitse dokumentin niin, että molemmilla on sama näkymä ja he ovat kirjaimellisesti ”samalla sivulla” dokumentin asioita käsitellessään.

Acrobat.com-palvelun käyttäjät voivat myös tallettaa ja jakaa tiedostoja palvelun kautta. Siihen sisältyy myös muita palveluja, kuten Adobe ConnectNow, joka on henkilökohtainen verkkopalaveriohjelmisto, jonka avulla on mahdollista pitää palavereja tai verkkokoulutuksia verkon yli. Lisäksi Acrobat.comin käyttäjien ulottuvilla on uusi verkkopohjainen tekstinkäsittelyohjelma Buzzword.

Acrobat 9 -perhe sisältää Acrobat 9 Standard -, Acrobat 9 Pro – ja Acrobat 9 Pro Extended -ohjelmistot. Monipuolisin näistä, Acrobat 9 Pro Extended, sisältää Adobe Presenter -ohjelmiston, jonka avulla voi helposti muuntaa Microsoft Power Point -dokumentit multimediamuotoon, jotka voidaan julkaista pdf-tiedostoina.

Saatavuus

Acrobat 9 Pro Extended, Acrobat 9 Pro ja Acrobat 9 Standard Microsoft Windowsille sekä Acrobat 9 Pro Mac OS X:lle tulevat kauppoihin heinäkuussa englannin kielisinä versioina. Suomenkielisten versioiden arvellaan tulevan kauppoihin elokuussa 2008.

Hinnat (sisältävät alv.)

Acrobat 9 Pro Extended: 999,18 euroa, päivitys edellisistä versioita 328,18 euroa
Acrobat 9 Pro: 681, 98 euroa, päivitys edellisistä versioista 230,58 euroa
Acrobat 9 Standard: 425,78 euroa, päivitys edellisistä versioista 140,30 euroa

Lisätietoa Adobe 9:sta löytyy osoitteesta www.adobe.com/acrobat.

Share: