Adobe julkaisi Creative Suite 4:n

24.9.2008 12:42Uutiset » Ohjelmistot

Adobe Systems julkaisi Creative Suite 4 -ohjelmistopaketin (CS4). Ohjelmistopaketti sisältää markkinoiden johtavat suunnittelu- ja toteutustyökalut kaikkiin luoviin työnkulkuihin. CS4-paketti yhdistää kaikki parhaat Adoben tuotteet luovan työn tekijöiden käyttöön uusien, entistä tehokkaampien työnkulkujen avulla. Siitä löytyvät työkalut ammattilaisille niin printti-, web-, mobiili-, elokuva- kuin videotuotantoihinkin. CS4 tuo flash-teknologian mukaan kaikkiin paketin tuotteisiin aivan uudella tavalla.

Adobe Creative Suite 4 on jaettu seuraaviin kokonaisuuksiin: Adobe Creative Suite 4 Design editions, Creative Suite 4 Web editions, Creative Suite 4 Production Premium, 13 tuotteen ohjelmistopäivitykset, 14 integroitua teknologiaa sekä seitsemän palvelukokonaisuutta. Näiden lisäksi markkinoille tuodaan kaikki tuotteet sisältävä Adobe Creative Suite 4 Master Collection, joka on kattavin ohjelmistopaketti luovan työn ammattilaisille, jota koskaan on julkaistu.

– Luovat suunnittelijat ja toteuttajat muovaavat sitä, miten ihmiset tänä päivänä jakavat informaatiota, kertovat tarinoita, myyvät tuotteita ja luovat muistiin jääviä kokemuksia. Oletpa sitten luomassa vuorovaikutteisia verkkosovelluksia tai printtilehteä, niin Adobe CS4 -tuotteista löytyy sopivat teknologiat, joiden avulla erotat tuotteesi, brändisi tai ideasi kilpailijoista, kertoo Adobe Systemsin pääjohtaja Shantanu Narayen.

Laajat integraatiomahdollisuudet ja tehokkuus parantavat työnkulkuja

Käyttäjillä on valittavanaan ennen näkemättömän suuri joukko tuoteyhdistelmiä tai yksittäisiä tuotteita. Asiakkaat voivat nyt valita kuudesta eri tuotekokonaisuudesta tai 13 tuotteen versiopäivityksestä. Näitä ovat Photoshop CS4, Photoshop CS4 Extended, InDesign CS4, Illustrator CS4, Flash CS4 Professional, Dreamweaver CS4, Adobe Premier Pro CS4 ja After Effects CS4.

Creative Suite 4:n yksinkertaisetetut työnkulut mahdollistavat luovien työnkulkujen jouhevan siirron eri ohjelmistojen välillä saman projektin sisällä. InDesign CS4 sisältää uuden Live Preflight -työkalun, jonka avulla suunnittelijat voivat jäljittää tuotannon virheitä ja kustomoitava linkkipaneeli, jonka avulla kuvien ja tiedostojen tuominen projektiin on tehokkaampaa. Content-Aware Scaling -työkalu, joka löytyy Photoshop CS4 – sekä Photoshop CS4 Extended -ohjelmistoista, puolestaan koostaa kuvan uudelleen sen jälkeen kun sen kokoa on muutettu säilyttäen tärkeät alueet. CS4 Production Premium -paketin Dynamic link -työkalun laajennettu versio mahdollistaa sisältöjen siirtämisen ohjelmistojen (After Effects CS4, Adobe Premiere Pro CS4, Soundbooth CS4 ja Encore CS4) välillä niin, että muutokset voi nähdä heti ilman renderointia.

Creative Suite 4 -ohjelmistojen käyttäjät hyötyvät myös Adobe Flash Player 10:n uusista ominaisuuksista ja voivat julkaista luomiaan verkkokokemuksia lähes kaikissa selaimissa ja käyttöjärjestelmissä.

Uusi ohjelmistokokonaisuus esittelee myös aivan uusia 3D-tuotannon mahdollisuuksia. Ennestään tuttujen työkalujen avulla voi nyt maalata, yhdistellä ja animoida 3D-malleja. Flash CS4 Professionalissa on mahdollista lisätä tween-toiminto suoraan objektiin keyframen sijasta, joka antaa paremman mahdollisuuden kontrolloida animoitavia tiedoston ominaisuuksia. Flashin uusi Bones-työkalu helpottaa entistä realistisempien animaatioiden rakentamisen linkitettyjen objektien välillä. Adove Device Central CS4 sisältää yli 450 dynaamisesti päivittyvää laiteprofiilia johtavilta laitevalmistajilta ja helpottaa CS4-ohjelmistoilla tehtyjen mobiilisisältöjen laitetetestausta.

Creative Suite 4:n kuusi erilaista ohjelmistokokonaisuutta sisältävät yhdistelmän Adoben ohjelmistoja eri tarpeisiin. Adobe Creative Suite 4 Design Premium on täydelinen työkalupaketti sekä printti-, web- että mobiilituotantojen tekemiseen kun taas Adobe Creative Suite 4 Design Standard keskittyy ammattilaisten tarvitsemiin printtituotannon työnkulkuihin. Adobe Creative Suite 4 Web Standard on työkalupaketti web-suunnitteluun ja -toteutukseen. Premium-versio yhdistää kaikki markkinoiden johtavat web-suunnittelun ja -tuotannon työkalut. Adobe Creative Suite 4 Production Premium on täydellinen kokoelma työkaluja videotuotantoon. Kaikki nämä paketit yhdistävä Adobe Creative Suite 4 Master Collection, joka yhdistää kaikki ohjelmistot markkinoiden täydellisimmäksi luovien ohjelmistojen paketiksi.

Suurin osa CS4-paketin ohjelmistoista on sopivia sekä PowerPC ja Intel-pohjaisille Mac-tietokoneille kuin myös Windows XP tai Vista -koneille.

Hinnat ja saatavuus

Englannin kieliset Adobe Creative Suite 4 -ohjelmistot tulevat kauppohin lokakuussa 2008. Suomenkieliset versiot ovat saatavissa myöhemmin seuraavista ohjelmistoista: InCopy CS4, InDesign CS4, Photoshop CS4 sekä Photoshop Extended CS4. Kaikkia tuotteita myyvät sekä jälleenmyyjät että Adoben verkkokauppa osoitteessa www.adobe.com/store.

Arvioitu ohjehinta Adobe Creative Suite 4 Design Premium -paketille on 1999 euroa, Adobe Creative Suite 4 Web premium -paketille 1699 euroa ja Adobe Creative Suite 4 Production Premium -paketille 1999 euroa. Adobe Creative Suite 4 Master Collection -paketin arvioitu hinta on 2799 euroa. Hintatiedot kaikista CS4-tuotteista löytyy Adoben verkkokaupasta. Kaikki hinnat ovat arvioita ja ne eivät sisällä arvonlisäveroa.

Adobe Flash Player 10 on tällä hetkellä ladattavissa beta-versiona Adobe Labsista osoitteesta www.adobe.com/go/astro. Lopullisen version arvioidaan olevan saatavilla vuoden lopulla.

Lisätietoja ohjelmistojen päivittämisestä löytyy osoitteesta www.adobe.com/creativesuite.

Share: