Adobe Flash Player 10 nyt ladattavissa

20.10.2008 14:42Uutiset » Ohjelmistot

Flash Player 10:n älykkäät toiminnot, korkeampi suorituskyky ja integraatio Adobe Creative Suite 4:ään luovat pohjan aivan uudenlaisille verkkoelämyksille.

Adobe Flash Player 10 on uusi versio yhdestä maailman laajimmalle levinneestä ohjelmasta. Se tarjoaa verkon käyttäjille uudenlaisia mahdollisuuksia osallistua interaktiiviseen sisältöön ja katsoa videoita selaimesta tai käyttöjärjestelmästä riippumatta. Adobe Flash Player 10 on ladattavissa välittömästi osoitteesta www.adobe.com/go/getflashplayer.

– Suunnittelijat ja luovat ammattilaiset saavat pääsyn koko verkkoon valitessaan Adobe Flash Playerin kanavaksi videoihin, verkkopeleihin ja vuorovaikutteisiin verkkosovelluksiin. Flash Player 10 vahvistaa asemaamme internetin innovatiivisimpana toimijana. On ilo seurata, kuinka uutta ympäristöä hyödynnetään luotaessa verkkoelämyksiä, jotka eivät ennen ole olleet mahdollisia, kertoo Kenny Bogoe, Adoben web-tuotespesialisti.

Adobe Flash Player 10 tarjoaa uusia ominaisuuksia, kuten räätälöidyt suotimet ja erikoisefektien tuen, 3D-muunnokset ja animaatiot, edistyksellisen äänentoiston ja tuen laiteympäristöön pohjautuville grafiikkakiihdyttimille. Playerissä on myös uusi, joustava tekstimoottori, joka antaa verkkosuunnittelijoille entistä enemmän luovia taittomahdollisuuksia. Flash Player 10 toimii yhdessä vastalanseeratun Adobe Creative Suite 4 -tuoteperheen kanssa, joka mahdollistaa Flash-teknologian aiempaa paremman integroinnin ja tehokkaamman luovan työnkulun.

Interaktiivisen sisällön suunnittelijat voivat luoda räätälöityjä suotimia ja efektejä Adobe Pixel Bender -työkalun avulla eli samalla teknologialla kuin monet Adobe After Effects CS4:n suotimet ja erikoisefektit. Adobe Flash CS4 Professional on markkinoiden edistyksellisin vuorovaikutteisten sovellusten kehittämiseen tarkoitettu ympäristö. Flash Player 10 hyödyntää sen edelleen kehitettyjä toimintoja ja suorituskykyä, kuten esimerkiksi helppokäyttöisiä 3D-efektejä, jotka mahdollistavat 2D-materiaalin luomisen ja yksinkertaisen muuntamisen 3D-muotoon.

Adobe Flash Player tuo käyttäjille uusia luovia mahdollisuuksia sekä äänentoiston ja videokuvan kaikille samanlaisena käyttöjärjestelmästä riippumatta. Flash Player -sisältö, Adobe Flash, on suosituin web-videomuoto, jota käytetään tällä hetkellä yli 80 prosentissa verkon kaikesta videomateriaalista.

Aikaisempi päivitys, Flash Player 9, rikkoi kaikki ennätykset: ensimmäisten yhdeksän kuukauden aikana se ladattiin noin 90 prosenttiin kaikista verkkoon kytketyistä tietokoneista. Flash Player 10:ltä odotetaan yhtä nopeaa leviämistä.

Adobe Flash Player 10:ssä julkistettuja uusia ominaisuuksia voidaan myös käyttää Open Screen -projektissa, jossa kehitetään mobiiliversiota Flash Player 10:stä. Projekti edistää vuorovaikutteisten internet-sovellusten kehittämistä kaikille laitteille pc:istä ja tv:istä mobiililaitteisiin ja kuluttajaelektroniikkaan. Lisätietoa projektista: www.openscreenproject.org.

Lisätietoa uusista toiminnoista, kuten Adobe Flash Player 10 käyttäjä-äänistä: www.adobe.com/products/flashplayer/.

Saatavuus

Adobe Flash Player 10:stä on saatavissa versiot Windows-, Macintosh- ja Linux-käyttöjärjestelmille (tuki jopa Ubuntu 7:lle ja 8:lle), ja se on ladattavissa osoitteesta www.adobe.com/go/getflashplayer.

Solaris-tuki tullee saataville loppuvuodesta. Niin ikään loppuvuodesta uudet toiminnot ja parannettu suorituskyky tulevat kehittäjien ja suunnittelijoiden käyttöön Adobe AIRissa – sellaisten sovellusten luomista varten, joita käytetään selaimen ulkopuolella.

Share: