Acrobatin kymppiversiosta X

20.10.2010 12:04Uutiset » Ohjelmistot

AdobeAcrobatX

Adobe on tuonut markkinoille Adobe® Acrobat® X -ohjelmistotuoteperheen, joka sisältää Acrobat X:n, Reader® X:n ja Acrobat X Suiten. Uusi Adobe Acrobat X helpottaa dokumenttien käsittelyä organisaatioissa. Se mahdollistaa asiakirjojen tehokkaan luomisen, tarkastuksen ja jakamisen. Lisäksi Adobe julkisti uuden dokumentinhallintapalvelun Acrobat.com-verkkopalveluun.

Acrobat X auttaa käyttäjiä luomaan entistä korkealaatuisempaa sisältöä ja mahdollistaa tiiviin yhteistyön tekemisen työryhmien välillä nykypäivän nopeasti muuttuvassa työelämässä.

– Tämän päivän yritysten on kyettävä yhteistyöhön asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa yli kieli- ja maarajojen. Työryhmät koostuvat myös yhä useammin ihmisistä, joilla on hyvinkin erilaiset osaamisalueet. Näin ollen tehokkaat ja joustavat ratkaisut sisällön tuottamisessa ja jakamisessa ovat kriittisiä menestystekijöitä nykypäivän yrityksille. Ne määrittävät, miten tehokkaasti tietoa voidaan hyödyntää, käyttää uudelleen ja jakaa, sanoo tutkimusyhtiö IDC:n analyytikko Melissa Webster.

Uusi portfolio-ominaisuus

Yksi Acrobat X:n uusista ominaisuuksista on ohjattu makroapuri, joka yksinkertaistaa julkaistavan asiakirjan muokkaukseen liittyviä työvaiheita. PDF Portfolios -kokonaisuuteen on liitetty täysin uusia räätälöintityökaluja, joiden avulla voidaan yhdistää erilaisia sisältöjä yhteen viimeisteltyyn ja organisoituun PDF-portfolioon.

– Tehokas kommunikointi ja yhteistyö organisaatioiden välillä ovat tänään tärkeämpiä kuin koskaan. Acrobat X vastaa tähän tarpeeseen tukemalla joustavaa yhteistyötä ja luomalla vuorovaikutteisia kokemuksia nykypäivän nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa, kertoo Adobe Nordicin tuoteasiantuntija Anne Andréasson.

Acrobat.comin palvelut auttavat yksittäisiä käyttäjiä työskentelemään entistä tehokkaammin. Acrobat X:ää on mahdollista käyttää nyt myös yhdessä Microsoft SharePointin kanssa, jolloin PDF-tiedostot ovat ominaisuuksiltaan ja ulkonäöltään yhdenmukaiset koko organisaatiossa. Lisäksi sisällön uudelleenkäyttö helpottuu, sillä uuden Acrobat X:n myötä Microsoft Wordiin tai Microsoft Exceliin siirrettyjen tiedostojen laatu paranee huomattavasti.

Esimerkkejä Acrobat X:n uusista ominaisuuksista

· Rutiinitoimenpiteiden automatisointi uusien ohjattujen toimintojen avulla. Ohjatut toiminnot voidaan jakaa kollegoiden ja yhteistyötahojen kesken, jolloin koulutuksen tarve vähenee.

· PDF Portfoliosin uudistuneet työkalut ulkoasun, graafisten teemojen ja värien työstämiseen helpottavat asiakirjojen sisällön ja asiayhteyksien tarkastelua ja käsittelyä.

· Yhteistyön maksimointi Adobe Photoshopin ja Adobe Acrobatin välillä uuden Acrobat X Suiten avulla.

· Tuottavuuden lisääminen koko organisaatiossa Microsoft SharePointin integraatiomahdollisuuksien kautta. Rekisteröitymällä sisään ja ulos voidaan tarkastella ja muokata yhteisiä tiedostoja.

· Erityisesti suurissa organisaatioissa asennusten, konfigurointien ja päivitysten helpottuminen sekä jouhevampi sopeutuminen ISO-standardeihin. Näitä edesauttaa paitsi Adobe Reader X ja Acrobat X myös tuetut Microsoftin SCCM ja SCUP.

· Päivitetty käyttöliittymä, jossa kaikki eniten käytetyt työkalut näkyvät yhdessä kentässä.

Adoben uuteen Acrobat X -tuoteryhmään kuuluvat seuraavat tuotteet

· Acrobat X Standard

· Acrobat X Pro

· Kokonaan uusi Acrobat X Suite, johon kuuluvat ohjelmat Adobe Photoshop® CS5, Adobe Acrobat X Pro, Adobe Presenter 7, Adobe Captivate® 5, Adobe Media Encoder CS5, Adobe LiveCycle® Designer ES2

· Adobe Reader X

· Acrobat.com-verkkopalvelu, josta löytyvät uudet Adobe SendNow – ja Adobe CreatePDF -palvelut asiakirjojen hallintaan.

Hinta ja toimitus

Kaikki Adobe Acrobat X -tuotteet ovat saatavilla englanninkielisinä versiona marraskuussa 2010. Suomalaiset versiot ovat näillä näkymin valmiit toimitettavaksi vielä ennen vuodenvaihdetta. Adobe Acrobat X -ohjelmistotuotteet ovat saatavissa sekä Windows- että MAC OSX -käyttöjärjestelmiin soveltuvina. Arvioidut hinnat ilman veroja ovat:

Acrobat X Standard: 349 euroa + alv. 23 %, päivitysversio 165 euroa + 23 % alv.

Acrobat X Pro: 559 euroa + alv. 23 %, päivitys 239 euroa + alv. 23 %

Acrobat X Suite: 1475 euroa + alv. 23 %, päivitys 949 euroa + alv. 23 %

Lisätietoja hinnoista, päivitysehdoista sekä tuotetuesta löytyy osoitteesta

http://www.adobe.com/fi/products/acrobat.html

Share: