Acrobat Connect Pro, uusi versio

6.5.2008 13:41Uutiset » Ohjelmistot

Adobe Systems on eilen julkistanut uuden version Adobe Acrobat Connect Pro -ohjelmistostaan. Acrobat Connect Pro on kattava verkkopalavereihin ja -koulutuksiin tarkoitettu työkalu.

Ohjelmiston uusi versio tuo käyttäjien ulottuville ominaisuuksia, joiden avulla yritysten, koulujen ja muiden yhteisöjen on mahdollista pitää palavereja tai koulutuksia tehokkaasti verkon avulla.

Ohjelmiston uusia ominaisuuksia ovat muun muassa mahdollisuus tallentaa ja arkistoida palavereja tai koulutuksia, mahdollisuus osallistua palaveriin käyttäen pikaviestipalveluja sekä tehokkaat seuranta- ja raportointityökalut. Sähköisen koulutusympäristön uutuuksia ovat muun muassa opiskelijoiden mahdollisuus perustaa erillisiä keskusteluympäristöjä koulutuksen yhteydessä, videomateriaalin nopea luonti sekä virtuaalisten opiskelunhallintajärjestelmien (LMS, Learning Management Systems), kuten Blackboard ja SumTotal, integrointi ohjelmistoon. Ohjelmisto on entistä enemmän käyttäjien muokattavissa niin, että koulutus tai palaveri muistuttaa aiempaa enemmän reaalimaailmaa.

Tänään julkaistiin myös Adobe Presenter -ohjelmiston uusi versio. Nämä kaksi uutuutta yhdessä mahdollistavat online-palaverit, joissa voi esittää edistyneitä Adobe Flash Player -pohjaisia presentaatioita. Adobe Presenterin avulla kuka tahansa voi muuntaa Power Point -esitykset multimedia-versioiksi, jotka sisältävät video-leikkeitä, puhetta, animaatioita, interaktiivisuutta ja kehittyneitä kyselyjä.

– Yritysten ja oppilaitosten haasteena on tavoittaa työntekijät ja oppilaat, jotka ovat levinneet laajalle alueelle. Lisäksi haasteena on nykyajan nopea työtahti ja tehokkuuden vaatimukset. Olipa sitten kyseessä osastopalaveri tai virtuaalikoulutus eri mantereiden välillä, niin Acrobat Connect Pro -ohjelmiston avulla se voidaan tehdä tehokkaasti ja yli teknisten rajojen, sillä kuka tahansa voi osallistua koulutukseen tai palaveriin tietokoneen avulla, sanoo Adobe Nordicin Acrobat-asiantuntija, Anne Andreasson.

Adobe Flash Playerin, joka on asennettu yli 98 prosenttiin verkkoyhteydessä olevista tietokoneista maailmassa, avulla kuka tahansa voi osallistua verkkokoulutukseen tai -palveriin, jota pidetään Adobe Connectin avulla, vain menemällä annettuun verkko-osoitteeseen. Käyttöjärjestelmät tai alustat eivät aseta rajoitteita osallistumiselle eikä osallistumista varten tarvitse ladata muita ohjelmistoja.

Saatavuus

Adobe Connect Pro:n odotetaan saapuvan myyntiin toukokuun 2008 lopulla. Kieliversioina ovat englanti, ranska, saksa, tanska, italia, Brasilian portugali, japani, korea ja kiina. Lisätietoja osoitteesta www.adobe.com/acrobatconnectpro/.

Share: