Ympäristöystävällisempää lakkausta Plockmaticilta

28.9.2018 08:51Uutiset » Laitteet
Plockmaticin Tommy Segelberg (vasemmalla) on kehittänyt laitetta yhdessä Argosin Tony Michielsin kanssa. Kuva: Plockmatic.

Ruotsalainen viimeistelylaitteiden valmistaja Plockmatic on lanseerannut inline-lakkauslaitteen, joka vähentää polymeerien määrän lakkauksessa 10 prosenttiin. Painotuotteesta tulee helpommin kierrätettävä ja ympäristöystävällisempi.

Laminoidut tai lakatut painotuotteet voivat olla ongelmallisia paperin kierrätyksessä. Lakkaus on kuitenkin tärkeä tekijä painotuotteen suojaamisessa tai näyttävän efektin luomisessa. Lakkausta käytetään erityisesti lehtien kansissa ja pakkauksissa.

Plockmatic on kehittänyt uuden laitteensa yhteistyössä belgialaisen Argos-yrityksen kanssa. Uusi HD LED -laite voi lakata arkin jonka leveys on 40 senttiä ja pituus 75 senttiä. Suurin lakkausnopeus on 45 metriä minuutissa. Ohuesta lakkapinnasta huolimatta saadaan korkeakiiltoinen pinta koko arkkiin.

Lakan koostumus ja laitteen LED-kuivaus vähentävät tiedotteen mukaan lakkauksen energian käyttöä jopa 90 prosenttia.

– Ekologisuuden lisäksi etuna on myös kustannusten säästö lakkauksessa, sanoo Tommy Segelberg, joka on Plockmatic Document Finishing -ryhmän johtaja Ruotsissa ja Norjassa.

Laitteen etuja on myös se, että lakka tarttuu vahattuihin pintoihin. Laite toimii siksi hyvin useimpien digipainokoneiden painettujen arkkimateriaalien kanssa.

Share: